Ostatní

Německý nositel Nobelovy ceny o rakovině: Je způsobena neznámým virem, který se nachází v hovězím a kravském mléce!

Vítěz Nobelovy ceny za fyziologii Němec Harald zur Hausen varoval, že virus, který je možno najít u krav může způsobovat rakovinu u lidí. Myslí si, že domácí zvířata mohou být přímou příčinou rakoviny tlustého střeva u lidí. Máme experimentální data, která hovoří ve prospěch této hypotézy. Je nutno je ještě potvrdit. Někteří další vědci již dříve varovali, že použití tzv. červeného masa (hovězí maso, koňské maso, telecí maso, jehněčí maso, vepřové maso) zvyšuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva. Hausen tvrdí, že nebezpečí nepochází pouze z hovězího masa, stejně tak je to i s mlékem.

Maso na roštu

Tradiční vysvětlení bylo spojováno s přípravou masa na roštu. Proto se také uvádí tvrzení, že takto připravené maso vede k tvorbě karcinogenů. Tyto karcinogeny se mohou objevovat i při přípravě kuřete a ryby. Nikdo si však nemyslí, že využití drůbežího masa a ryb může zvyšovat riziko vzniku rakoviny tlustého střeva.

hovězí

Spotřeba masa v jiných zemích

Hausen prozrazuje, že se ve svém výzkumu věnoval také zkoumání spotřeby masa v jiných zemích. Zvláštní pozornost věnoval Mongolsku, kde se červené maso spotřebovává ve velkém množství, ale naštěstí rakovina tlustého střeva je zde velmi vzácná, podobně jako v Indii, kde se hovězí maso z náboženských důvodů nespotřebovává všechno.

Hausen si rovněž myslí, že úroveň kolorektálního karcinomu rychle narůstá po druhé světové válce. Je přesvědčený, že to přímo souvisí se skutečností, že v těchto zemích se stalo velmi populární dovážení hovězího masa.

Nízká spotřeba kravského mléka a mléčných výrobků

Hausen dále také dodává, že v těchto dvou asijských zemích je rakovina prsní žlázy velmi vzácná, a to zejména proto, že v těchto zemích lidé nespotřebovávají a nekonzumují ve velkém kravské mléko a další mléčné výrobky. Jejich konzumace zde je velmi minimální.

V nejnovějším čísle vědeckého časopisu International Journal of Cancer tento německý vědec a nositel Nobelovy ceny řekl, že studoval vzorky krve a mléka krav a v těchto vzorcích odhalil elementy DNA, které by mohly spadat do neznámého viru, který by mohl být karcinogenní.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button