Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Skvělý přírodní léčba proti bolesti kloubů

Bolest kloubů je často bolestivé a nepříjemné onemocnění, mnohdy dokonce váš běžný život ovlivňuje, nemůžete se pohybovat tak, jak jste byli zvyklí. Může to být velmi stresující, když nemůžete běžně vykonávat každodenní činnosti. Jak tyto problémy s klouby léčit?

Přírodní léky pomohou

Mnoho lidí se uchyluje k tabletkám, ale utlumit bolest umí také přírodní léky. Tento lék pomáhá uklidnit bolesti kloubů tím, že zvýší krevní oběh v postižené oblasti. Hlavní přísadou tohoto přírodního léku jsou chilli papričky, které jsou velmi užitečným lékem na revmatismus, neuralgii (bolest nervového původu), radikulitidu (zánět míšního kořene), bolesti kloubů a myostitidu (zánět svalů).

Olej z chilli papriček

Olej z chilli papriček vám pomůže uvolnit kapiláry, což zvyšuje krevní oběh v horních částech kůže. To pomáhá zvyšovat metabolismus, který aktivuje regenerační procesy v postižené oblasti. Fytochemikálie, která je za tuto aktivitu odpovědná, se jmenuje kapsaicin. Ten má rubefacientní, analgetické a protizánětlivé vlastnosti. Jak si připravit lék na bolest kloubů?

Ingredience:

  • 10 kusů čerstvých chilli papriček
  • 2 šálky olivového oleje lisovaného za studena
  • Skleněná nádoba o objemu 1 litr

Postup:

Ze všeho nejdříve papričky omyjte a odřízněte vršek. Poté papričky nakrájejte najemno nožem, získáte prakticky celý jeden šálek nadrobno nakrájených papriček. Dejte do nádoby spolu s olivovým olejem a nechejte někde na tmavém místě. Po sedmi dnech směs přefiltrujte (přes cedník) a olej uschovávejte v chladničce.

Jak tento olej využívat?

Olej z chilli papriček můžete aplikovat na bolestivé klouby nebo dokonce na některé další části těla, kde cítíte bolest. Postiženou oblast můžete potírat několikrát za den; ihned poté, co olej z chilli papriček aplikujete na postižené místo a rozetřete, ucítíte příjemné teplo, které vám pomůže.

Po aplikaci oleje z chilli papriček pocítíte pálení na kůži, jde však o příjemný pocit, který pomáhá uklidnit bolest. Když si vaše kůže zvykne na olej, můžete zvyšovat počet aplikací během dne. Po několika měsících, jestliže se bolest znovu objeví, můžete tento postup opakovat jednou týdně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button