OstatníPéče o těloZdravé tipy

Jak bělit zuby s kurkumou?

Také máte pocit, že vaše zuby jsou zažloutlé a potřebujete je mít bělejší? Je to přeci jednoduché, stačí zajít k zubnímu lékaři a ten vám je odborně vybělí. Nicméně pokud nechcete chemické zásahy, jde to i jinak, bezpečně a stejně účinně. Vaše zuby tak budou krásně bílé a to bezpečnou cestou. Jak na to?

Výhody kurkumy

Stále víc a víc si lidé uvědomují, co všechno pomáhá léčit a měnit v lidském těle kurkuma. Má velmi efektivní a nezpochybnitelné přínosy pro lidské zdraví, krásu. A kromě toho všeho jde také o velmi silný bělicí prostředek na zuby. Pomůže vašim zubům, aby byly bělejší! Existuje několik výzkumů, které ukazují, že kurkuma může zlepšit problémy ústní hygieny, například umí bojovat se zánětem dásní a rakovinou dutiny ústní.

Problémy s běžnými bělícími produkty

Většina lidí si není vědoma toho, že bělící přípravky mohou mít řadu rizik, jako například:

  • Zuby se stávají křehčími
  • Zuby jsou průsvitné
  • Objevuje se bolest zubů
  • Podráždění dásní
  • Ustupují dásně
  • Může se objevit perorální infekce či onemocnění
  • Zuby žloutnou rychleji, než před použitím bělících produktů

Většina bělících prostředků na zuby funguje krátkodobě, výsledky často netrvají dlouho. Používání se musí opakovat a to může vést k problémům, které jsme jmenovali výše. Dobrá zpráva je, že tyto chemikálie nutně nepotřebujete, aby byly vaše zuby krásně bílé.

Pomoc ve formě kurkumy

Kurkuma je zlaté koření, které je skvělé. Má typickou žlutou barvu a možná i to u vás vyvolává otázku, jak může toto žluté koření učinit zuby bílé? Jde-li o zuby, pak kurkumin je král pro přirozeně bílé zuby. Připravte si i vy tento jednoduchý a přírodní přípravek na bělení zubů. Jak na to?

Ingredience:

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • ½ čajové lžičky kurkumy nebo kurkumové kapsle

Postup:

Smíchejte kokosový olej s kurkumou a vytvořte směs. Mokrý kartáček do této směsi namočte a naneste na zuby jako zubní pastu. Nechejte působit 3 až 5 minut, následně vyplivněte a opláchněte. Pokračujte po dobu několika dní, dokud neuvidíte požadované výsledky. Aplikujte tuto směs na zuby denně.

Další výhody využití kurkumy na zuby

Přírodní metoda je skvělá věc, obsahuje řadu výhod. Studie navíc také potvrdily další a další přínosy kurkumy pro orální zdraví.

Bolesti zubů a perorální infekce – kurkuma má antibakteriální a antivirové vlastnosti, které pomáhají, minimalizuje špatné bakterie, umí uklidnit a snížit perorální infekce.

Podráždění žaludku – díky antibakteriálním, antifungálním, protizánětlivým aktivitám kurkuma může pomoci zmírnit zánět a podráždění dásní.

Odvápnění epifýzy – jde o pravděpodobně nejdůležitější částí nervového systému, je přímo v centru mozku a pomáhá regulovat různé hormony a je také známá jako „centrum duchovního probuzení“. Bylo prokázáno, že tuto žlázu mohou chemikálie poškozovat. Kurkumové neuroprotektivní a protizánětlivé vlastnosti mohou zlepšit zdraví epifýzy.

Chrání mozek před poškození fluoridem – kurkuma také pomáhá bojovat proti negativním účinkům syntetických forem fluoridu. Kde najdeme syntetický fluorid?

  • Pitné vodě
  • Antibiotika
  • Zubní pasty a další

Mnohé studie ukázaly, že fluorid je toxický pro mozek a tělo. Účinná látka v kurkumě je kurkumin a ten má pozoruhodné neuroprotektivní vlastnosti. Ukazuje to víc než dvě stě recenzovaných a publikovaných studií. Se všemi toxickými a chemickými projevy, kterým denně člověk čelí, se kurkuma může stát jednou z nejdůležitějších bylin dnešní doby.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button