OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Vyzkoušejte tuto skvělou masku ze tří surovin

Obě pohlaví, ženy i muži často hledají různé kosmetické výrobky, které by jejich kůži pomohly, aby byla krásně měkoučká a jemná. Chtějí ji chránit před životním prostředím. Mnohdy tak lidé pořizují kosmetiku za nemalé peníze, které ne vždycky může pomoci. Sáhněte raději po přírodním prostředku. Díky němu ušetříte a co víc, tuto masku si uděláte v pohodlí domova. Z ingrediencí, které můžete najít ve své spíži.

Přírodní maska

Tato maska se skládá ze tří ingrediencí, umí krásně změkčit pokožku a chrání také kůži. Sluneční záření není pro pokožku vždycky přínosem, podobně jako vlivy životního prostředí. Díky této masce bude vaše pokožka na dotek jemná, mladší. Bude chráněná a dostane všechny živiny, které potřebuje. Podívejte se na tuto zklidňující masku na obličej.

Při výrobě doporučujeme soustředit se na ty nejkvalitnější ingredience, je vždycky lepší sáhnout po organických produktech, které nejsou v kontaktu s pesticidy či chemickými přísadami. A jak si tuto skvělou masku připravit?

Ingredience:

  • ½ šálku nakrájené čerstvé petrželky
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce jemného jogurtu

Postup:

Jediné, co musíte udělat? Vzít misku, všechny ingredience do ní dát a pečlivě smíchat.

Použití:

Tuto masku aplikujte na obličej, vyhněte se citlivé oblasti očí. Nechte jí působit asi dvacet minut a poté ihned opláchněte teplou vodou. Využívejte tuto masku dvakrát týdně a to po dobu jednoho měsíce. Uvidíte, jak skvělé účinky tato maska bude mít.

Jde o masku, která krásně zvláčňuje pokožku a to zejména díky třem ingrediencím a jejich funkci.

Jablečný ocet – Jde o jemnou a přírodní kyselinu, který pomáhá odstranit z pokožky horní vrstvu mrtvých kožních buněk. Díky použití jablečného octa získáte jemnou, novou a hebkou pokožku.

Přírodní jogurt – díky jogurtu pokožka získá přírodní enzymy, které pokožku změkčí a ona poté bude vypadat mladší. V jogurtu se vyskytují probiotika, která mohou nejen dobře fungovat uvnitř, ale také na venek, když se aplikují na pokožku.

Probiotika mohou pomoci chránit tělo před škodlivými bakteriemi, může pomoci léčit akné a šupinatou pokožku. Nedávná studie navíc ukázala, že když je jogurt aplikován na kůži podobně jako krém po dobu sedmi dní, bakterie, které se nacházejí v jogurtu, mohou zvýšit produkci aramidu. A právě některé aramidy mohou chránit pokožku proti akné a snižuje také zánět kůže.

Čerstvá petrželka – petržel je účinný a protizánětlivý antioxidant. Využívá se k ošetření pokožky, pro léčbu popálenin, modřin, na kousnutí hmyzem a svědění. Ochranné a léčebné účinky petržele byly přehlíženy dlouho. Vyzkoušejte proto tento jednoduchý recept na pleťovou masku a sami uvidíte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button