OstatníPéče o tělo

Přidejte sůl do svého šamponu a vyřešíte jeden z největších problémů s vlasy

Problémy s vlasy má mnoho žen, není to jen o délce, barvě, ale také o střihu. Někomu se vlasy kroutí, jsou nepoddajné, jiný má zase vlasy moc jemné a mnoho z lidí bojuje s mastnými vlasy. Snažíte se najít ten správný recept pro vás a vaše vlasy. Přidejte sůl do šamponu a máte řešení pro jeden problém s vlasy! Sůl je obyčejná, lidé jí spojují s vařením. Je levná a najde se snad v každé kuchyni. Ovšem může velmi dobře pomoci s problémem.

Epsom sůl

Epsom sůl je forma síranu hořečnatého a nabízí širokou škálu výhod. Využít jí můžete v domácnosti, v zahradnictví a také při zkrášlování. Najdete ji v každé lékárně a je široce využívána ke zmírnění mastných vlasů. Pomáhá čistit pokožku hlavy a hydratuje suché vlasy.

Rychlá pomoc pro mastné vlasy

Mastné vlasy jsou výsledkem nadměrné aktivity mazových žláz na pokožce hlavy. Ty produkují příliš mnoho mazu. Naštěstí je možno to vyřešit a to s pomocí Epsom soli. Vše, co musíte udělat je přidat d polévkové lžíce k šamponu, které obvykle používáte. Protřepte v láhvi tak, aby se sůl rozpustila. Namočte vlasy tak, jak jste zvyklí, dejte do dlaní šampon, třete dlaně do doby, než vznikne pěna a poté jí vmasírujte ke kořínkům a do vlasové pokožky. Opláchněte vlasy důkladně a proces opakujte. Výsledku si můžete všimnout už po několika ošetřeních. Vlasy budou zdravé a bez nadbytku mazu.

Zvlhčuje suché vlasy

Na suché vlasy můžete použít tento recept. Stačí vám k tomu jen Epsom sůl a kondicionér a to ve stejném množství. Vezměte tři lžíce Epsom soli a tři lžíce kondicionéru. Aplikujte šampon na vlasy, klasicky spláchněte. Vezměte tento recept a vmasírujte do pokožky hlavy a podélně na celé vlasy. Nechte zhruba dvacet minut působit a poté opláchněte.

Léčba lupů

Lupy jsou vrstva, která se vytváří na pokožce hlavy a tvoří se z malých kousků odumřelých kožních buněk. Sůl stimuluje krevní oběh, který je pro zdravou pokožku hlavy velmi důležitý a pomáhá odstranit stávající lupy. To také chrání pokožku před růstem plísní. Rozdělte si vlasy do sekcí. Posypte jednou nebo dvěma čajovými lžičkami Epsom soli a masírujte mokrými prsty zhruba asi deset minut. Poté vlasy umyjte jako obvykle.

Podpora růstu vlasů

Ne mnoho lidí ví, že mořská sůl pomáhá pro růst vlasů. Trpíte-li alopecií (vypadáváním vlasů) můžete využít mořskou sůl pro přírodní stimulaci růstu vlasů. Umyjte si vlasy jako obvykle. Poté masírujte pokožku hlavy s mořskou solí a to zhruba deset až patnáct minut. Poté je nutno si vlasy umýt znovu, jak jste zvyklí. Pro efekt provádějte tuto metodu dvakrát týdně po dobu dvou měsíců. Výsledek vás velmi překvapí.

Sůl můžete využít také pro svou pokožku

Změkčující tělový peeling

Sůl je přínosem nejen pro vaše vlasy, ale také je skvělá pro péči o pleť. Vše, co musíte udělat pro měkkou a hebkou pokožku je vytvořit tento recept. Stačí vzít hrubou mořskou sůl a dvě čajové lžičky kokosového oleje. Vše dobře promíchejte. Vznikne vám směs, kterou využijte jako peeling a použijte jej na celé tělo. Je dobré tělo masírovat v kruhových pohybech, aby se z těla dostaly všechny odumřelé buňky. Poté vezměte sprchový gel a umyjte své tělo.

Pleťová maska

Máte-li citlivou pokožku, kterou podráždí mnoho podnětů, vyzkoušejte tuto masku, která umí uklidnit pokožku a zabraňuje podráždění. Má také protizánětlivé vlastnosti, hydratuje suchou pokožku. Stačí vzít dvě čajové lžičky mořské soli a čtyři lžíce surového organického medu. To celé smíchejte a vzniklou směs naneste na suchou a čistou pokožku. Vyhněte se oblasti okolo očí a masku nechte působit deset až patnáct minut. Poté obličej opláchněte teplou vodou.

Pleťový toner

Sůl můžete využít také jako pleťový toner. Ten pronikne do kůže pomocí pórů a to do hloubky. Skvěle je očistí, bojují proti bakteriím, pomáhají zabránit akné, snižují maz na pokožce. Připravte si svůj domácí toner. Stačí vzít jednu lžičku mořské soli a smíchat se čtyřmi decilitry vody. Směs si připravte do rozprašovače, promíchejte a využijte jednou až dvakrát denně. Pomocí rozprašovače aplikujte na suchou a čistou pokožku. Dejte pozor na oblast okolo očí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button