Péče o tělo

Nenechte zimu mávat s vaší pletí!

Studený a suchý vítr přicházející s podzimem a zimou způsobí značné psí kusy s naší pletí. A buďme upřímní – není horšího pocitu! Co bylo jednou krásné a hladké se stane suchým a šupinatým. Jakmile se přehoupne léto do podzimu, pleť nás následkem venkovních vlivů začne svědit a člověk z ní má často velice nepříjemný pocit, který se nedá snést. Na trhu existuje tisíce rozdílných hydratujících krémů, které všechny tvrdí, že si dokáží poradit se suchou pletí jednou pro vždy. Často jsou však předražené a mnohdy ani řádně nefungují. Tuto sezónu namísto kupování zásob krémů, které beztak nefungují, zkuste tyto levné, přírodní a efektivní metody, které si navíc můžete vyrobit v pohodlí vašeho domova. Mnoho ingrediencí máte již jistě ve spíži, takže na co čekat!

Med

Med je jedním z nejúžasnějších hydratujících prostředků, které nám příroda mohla nadělit. Nejen, že med udržuje pokožku hydratovanou, také jí pomáhá se zdravím, díky svému obsahu vitamínů a minerálů. Med má navíc antibakteriální účinky, takže vám i pomůže od různých vad na kráse jako jsou pupínky nebo akné.

Používejte med jako hydratační přípravek pro váš obličej. Jednoduše si opláchněte obličej, naneste tenkou vrstvu medu, a opláchněte teplou vodou. Vaše pleť zůstane hedvábně jemná po této luxusní lázeňské péči! Existuje i mnoho jiných způsobů, jak med použít na pleť a vlasy, aby byly zdravější a krásnější. Obecně je med to nejlepší, co můžete pro své tělo udělat, zkuste ho tedy zařadit do vaší pečující rutiny.

Stačí trocha oleje

Existuje mnoho přírodních olejů, které mají hydratující a léčivé vlastnosti. Když přidáte některý z těchto olejů do své denní pečující rutiny a pokožku, uděláte lépe, než kdybyste používali kdo ví jaký hydratační krém. Například olivový olej má mnoho zdravých mastných kyselin, které blahodárně působí na pleť. Předtím, než aplikujete váš běžný krém, naneste tenkou vrstvu extra panenského olivového oleje.

Mezi jiné oleje, které mohou pomoci v boji proti suché pleti, patří například olej kokosový nebo mandlový. Tip: vždy aplikujte tyto oleje nebo jiné hydratující prostředky, když je vaše pleť vlhká. Hydratující přípravky jsou totiž myšlené pro uzavření vlhkosti v pokožce. Když je tedy nanesete za vlhka, mnohonásobně jim ulehčíte práci.

Nepijte mléko, aplikujte ho

Mléko má zjemňující účinky a odstraňuje mrtvé kožní buňky, díky čemuž pomáhá eliminovat suchou pokožku. Zkuste namočit žínku ve studeném mléce a nechte žínku položenou na suché pokožce po dobu pěti až sedmi minut. Poté jinou žínkou namočenou ve vlažné vodě opláchněte mléko. Pokud budete tento proces opakovat každý druhý den, zajistíte si funkce přírodního hydratačního přípravku. I Kleopatra se koupala v mléce, aby měla krásnou a jemnou pleť, tak proč byste si to nemohli dopřát i vy.

Konzumujte hydratující potraviny

Pečujte o svou pleť zevnitř i zvnějšku tím, že budete jíst potraviny, které vaši pleť uchrání před vysoušením. Jídla bohatá na hořčík, mastné kyseliny, a vitamín C přirozeně udržují pokožku zdravou a hydratovanou. Vyzkoušejte například konzumaci lososa a jiných tučných ryb, manga, a hořké čokolády. Konzumace obecně zdravé a vyvážené stravy je účinnou léčbou a preventivním opatřením pro suchou pokožku a vyrážky.

Vyrobte si domácí peeling

Není žádný důvod, proč byste měli utrácet vaše těžce vydělané peníze, na drahých cukrových peelinzích, které slibují, že zbaví vaši pleť mrtvých kožních buněk, když si jeden takový můžete vlastnoručně vyrobit i doma. Existuje mnoho různých receptů na cukrové peelingy, které můžete vyzkoušet. Navíc si ho můžete zcela přizpůsobit – dodat mu vůni jaká se vám líbí, esenciální oleje s účinky vhodnými zrovna pro vás, nebo jednoduše použít co zrovna najdete ve spíži. Jednou z mnoha možností je například zkombinovat třtinový cukr a kokosový olej. Tyto peelingy jsou také vhodným kosmetickým dárkem, zejména v tomto období chladu, kdy každému prospěje trošku extra péče.

Noční léčba

Pokud je vaše pleť extrémně suchá a zoufale potřebuje silný lék, tato noční léčba vám může prokázat medvědí službu. Jako první se vysprchujte nebo se naložte do koupele těsně před tím, než se budete chtít uložit ke spánku. Jakmile skončíte, jemně naneste a prostřete olej na vaši pleť (nejlepší je olivový nebo kokosový olej na tuto úlohu). Jakmile budete pokrytí olejem, hoďte na sebe nějaké staré pyžamo (olej může ušpinit oblečení) a vlezte si do postele a hurá na kutě. Asi to bude velice zvláštní takto ležet v posteli, ale po jedné noci bude vaše pokožka krásně hebká a jemná.

Suchá pleť je velmi nepříjemná během zimních období. Těžko se s ní bojuje a velice často se i vrací. S těmito přírodními metodami však zatočíte se suchou pokožkou raz dva! Přidejte jednu nebo dvě z výše popsaných metod do vaší běžné pečující rutiny, a máte vystaráno. Vaše pleť bude krásně jemná a hladká, a vy budete jen zářit štěstím.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button