Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak používat meloun jako lék?

Meloun je jedním z plodů, které máme spojené s letním obdobím. Toto sladké ovoce je velmi chutné. Ovšem věděli jste, že obsahuje také léčivé schopnosti? Například může pomoci ošetřit edém, snížit krevní tlak nebo pomoci s plísněmi kůže. Umí toho však mnohem víc! Meloun obsahuje vysoké množství beta-karotenu, vitamínů skupiny B, vitamín C, esenciální minerály jako vápník, fosfor, jód, mangan, draslík a hořčík. Meloun také obsahuje aminokyselinu zvanou L-citrulin, který snižuje dobu k zotavení svalů po jakémkoliv náročném tréninku. Tato aminokyselina pomáhá ve sportu dosáhnout lepších výsledků.

L-citrulin

Skupina odborníku na University of Cartagena ve Španělsku ukázala, že nejlepší řešení pro citlivé svaly a pro bolest svalů je čerstvý meloun nebo čerstvá melounová šťáva. L-citrulin, který je obsažený v melounu urychluje odstranění přebytečné kyseliny mléčné, která se ve svalech objevuje. A kyselina mléčná je zodpovědná za svědivý pocit ve svalech a také za bolest svalů, který cítíte po intenzivním tréninku. L-citrulin je obsažen i v jiném ovoci, ovšem v melounu je v opravdu velkém množství. 120 gramů melounu obsahuje víc než 150 mg L-citrulinu. Kromě toho také hořčík a vitamíny A, B a C, které v melounu najdete, zlepšují funkci kardiovaskulárního systému, funkci ledvin a regulují vysoký krevní tlak.

Semena melounu jsou skvělé na ledvinové kameny

Po celá staletí se semena melounu používala v čínském lidovém léčitelství a to pro léčbu mnoha různých zdravotních problémů. Pomáhá skvěle na ledvinové kameny. Obsahují totiž hořčík a draslík a ty jsou velmi účinné při léčbě tohoto onemocnění. Co pro to udělat? Je to jednoduché, stačí vzít a rozdrtit 4 lžíce čerstvých melounových semínek. Poté je vařte ve dvou litrech vody a to po dobu 15 minut. Vypijte šálek tohoto čaje dvakrát denně, třikrát týdně. Vždy konzumujte čaj, který je čerstvě připravený.

Meloun pro Escherichia Coli

Konvenční medicína se může ukázat jako neúčinná v boji proti Escherichia Coli, tudíž doporučujeme sáhnout po přírodní léčbě. Vařte 4 šálky vody a 30 melounových semínek. Společně přiveďte k varu a poté vařte dalších 10 minut. Poté vypněte sporák a nechejte chvíli vychladnout. Sceďte tekutinu a držte jí v lednici. Tento lék pijte namísto vody. Tato dávka pro vás bude dost na jeden den.

Meloun na vysoký krevní tlak

Výzkum, který provedli na University of Florida ukázal, že meloun snižuje vysoký krevní tlak u lidí s nadváhou a to může také pomoci ke snížení srdečního infarktu. Vědci rovněž zjistili, že vodní meloun snižuje vysoký krevní tlak u lidí s nadváhou a to, i když jsou vystaveny chladnému počasí. Statistiky poukazují na to, že srdeční infarkt způsobuje více úmrtí v takzvaném „studeném stavu“, protože tělo je pod tlakem a snaží se tak udržet teplo a to vede k vyššímu krevnímu tlaku. To nutí tělo pracovat ještě tvrději a lidé tak čelí vyššímu riziku vzniku srdečního infarktu.

Ostatní zdravotní přínosy melounu

Je dobré také vědět, že meloun má pozitivní vliv na lidský organismus a zejména na akné, anémii, artritidu, arteriosklerózu, astma, bolesti hlavy, bronchitidu, vysokou teplotu, vysoký cholesterol, problémy močového měchýře, problémy močové trubice, bodnutí hmyzem, kožní záněty, nadměrnou hmotnost a celulitidu.

Meloun je také velmi silné diuretikum. Může pozitivně ovlivnit popáleniny či některé kožní onemocnění. Melounovou šťávu je možno také použít na popáleniny. Zlepšuje hodnotu pH krve a také vymaže tukové usazeniny v cévách. Lidé s cukrovkou mohou mít problémy s triglyceridy. To můžete vyřešit pomocí konzumace melounů.

Doporučujeme proto v horkých letních dnech konzumovat vodní melouny. Má totiž schopnost vrátit do těla ztracené minerály a tekutiny. Umí skvěle tělo detoxikovat a zabránit tak mnoha onemocněním.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button