DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

5 potravin, které detoxikují Vaše játra

Začíná jaro a je to doba, kdy se většinou pouštíme do úklidu od skříní až po sporák. Trávíme spoustu energie a času úklidem. Ale co děláme pro to, abychom si vyčistili játra? Dokonalý čistící orgán našeho těla? Vaše játra dlouho pro vás pracovala velmi tvrdě, od pití alkoholu až po smažené občerstvení. Měli bychom jim věnovat také pozornost a pokusit se je vyčistit co možná nejlépe.

Jaterní detoxikační potraviny

Primární funkcí jater je filtrace a detoxikace krve. Odstraňují vše, co je pro vás špatné. Je to téměř neustálá práce! Občas pohltíme příliš mnoho toxinů, což může způsobit, že se zhorší jejich funkce nebo se poškodí. Tyto typy dysfunkcí často způsobují chronické onemocnění a dokonce i smrt. Nejlepší čas na vyčištění jater, podle čínské medicíny, je jaro!

1. Cibule

Cibule aktivují enzymy v játrech, které vyplaví nežádoucí patogeny. Cibule jsou plné aminokyselin naplněnými sírou, které jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak vyčistit játra. Existuje spoustu skvělých způsobů, jak si vychutnat cibuli, nejlepší je ale syrová.

2. Petržel

Petržel je jednou z nejoblíbenějších bylin. Může být použitá téměř na všechno jídlo, a dělá zázraky s játry. Je to čistič krve, což znamená, že zabíjí bakterie ve vašem těle a pomůže to k očištění a omlazení jater. Pít šálek petrželového čaje každé ráno také pomáhá s menopauzou, infekcí močových cest a poruchami spánku.

3. Pampeliška

Pampelišky jsou obecně považovány za plevel. Poskytují však obrovskou podporu pro schopnost vašich jater fungovat, poskytují žluč a zbavují tělo toxinů. Fungují  k úplnému vyčištění, ale nezpůsobují vašemu systému stres. Pampeliška má draslík a vlákninu, dvě složky, které pomáhají v procesu trávení. Pokud jí nemáte přímo na zahradě, lze jí dostat v obchodech se zdravou výživou jako sušenou (kořen, list) nebo ve formě kapslí.

4. Citrony

Citrony jsou známé díky svým silným vlastnostem. Mají více než 20 protirakovinových sloučenin a poskytují silné detoxikační účinky na játra. Citron čistí váš systém jemně, ale efektivně.

5. Červená řepa

Řepa je jedna ze zeleniny, kterou má rádo opravdu málo lidí, což je nešťastné, protože obsahuje beta-karoten, což je sloučenina, která zvyšuje schopnost vašich jater fungovat. Nabízí vysokou úroveň antioxidantů a četné čistící a detoxikační živiny.

Toxicita v potravinách a prostředí může způsobit stres jater. Proto je velmi důležité je čistit. Můžete snadno začlenit výše uvedené potraviny do své stravy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button