OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Umyjte si obličej směsí kokosového oleje a jedlé sody a toto se stane s vaší pletí

Zdravá a zářící pleť závisí do jisté míry také na mytí obličeje. To je nutno dělat pravidelně, dvakrát denně, ráno a večer, před spaním. Rovněž velmi záleží na tom, čím si obličej umýváte. Na trhu existuje mnoho čisticí prostředku na pleť. Ty však obsahují chemikálie, které mohou pokožku dráždit a způsobují tak víc škody, než užitku. To je důvod, proč je důležité přečíst si, co vše daný produkt obsahuje.

Mnoho chemikálií

Různé přípravky na trhu možná účinné jsou, nicméně v nich najdete mnoho chemikálií, které v dlouhodobém horizontu mohou pokožce škodit. Zaměřte se raději na přírodu, ta má totiž hodně, co nabídnout. Zejména, pokud jde o pokožku a obličej obecně. Méně je někdy více a to platí i zde, u tohoto báječného receptu. Skládá se ze dvou ingrediencí. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít kupovat drahé přípravky. Budete věrni tomuto přírodnímu léku. Tyto složky jsou běžně k dostání, máte je i vy doma.

Ingredience:

  • Jedlá soda
  • Za studena lisovaný, organický kokosový olej

Postup:

Chcete-li co nejvíce získat, pak je nutno si určit, jaký je typ vaší pleti. Pro citlivou pleť použijte kokosový olej a jedlou sodu v poměru 2:1. Chcete-li vytvořit peeling pro obličej, vezměte poměr 1:1.

Tyto ingredience stačí smíchat dohromady a aplikovat na pokožku, suchou nebo mokrou. Jako masku jí nechejte působit po dobu několika minut. Následně masku z pokožky odstraňte a to pomocí teplé vody a jemných krouživých pohybů. Takto postupujte třikrát týdně a sledujte, jak se vaše pleť rozjasní. Bude krásně měkoučká, zářící a nebude na ní žádný pupínek. Vrásky se stanou mnohem jemnější a nebudete muset utrácet peníze za drahé produkty.

Jedlá soda

Kromě toho, že se jedlá soda používá pro pečení, jde také o hluboce čisticí prostředek. Jde o alternativu k tvrdším čisticím prostředkům pro domácnost. Skvěle pomáhá v bělení zubů. V neposlední řadě vyrovnává hladinu pH pokožky čímž se zabrání vypuknutí akné.

Kokosový olej

Kokosový olej má bohaté antimikrobiální, hydratační a léčivé vlastnosti. Ty pomáhají zklidňovat, vyživovat i ty nejproblematičtější typy pleti. Skvěle kokosový olej doplní jedlá soda. Smíchají-li se tyto dvě ingredience dohromady, pak vzniká skvělý přípravek pro pokožku. Kokosový olej snižuje tvrdost jedné sody. Pro pleť je ideální a léčivý jakýkoliv druh kokosového oleje. Nejvíc prospěšný je však za studena lisovaný organický olej.

Níže přiložené video vám poskytne návod, jak na to!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button