Jídlo a stravováníZdravé tipy

Proč pít slanou vodu každé ráno? Aktivuje metabolismus a spálí tuky!

Někdy prostě potřebujeme nakopnout metabolismus, zvláště ve chvíli, kdy se rozhodneme zhubnout nějaký ten kilogram. Nechcete se příliš trápit dietou a chcete si pomoci raději drobnými radami pro hubnutí? Slaná voda není jen směs vody a soli, ale také kombinace, která podpoří váš metabolismus. Ideální možností je smíchat mořskou sůl v teplé vodě a to je přesně to, co byste měli udělat každé ráno ještě předtím, než se nasnídáte. Vypít sklenicí slané vody. Divíte se? Článek vám napoví, proč byste tak měli učinit!

Sklenice slané vody každé ráno

Je vaším ranním rituálem pití kávy nebo čaje? Pak si asi budete ťukat na čelo, když vám poradíme, abyste kávu či čaj vyměnili za sklenici slané vody. Kdo by pil slanou vodu? Není zrovna nejchutnější. Tento mix však poskytuje řadu výhod, což je pro aktuální rychlý způsob života to pravé ořechové. Pozitivně nabité částice soli se váží k částicím atomů vody a naopak. Tato směs je zdravá a pro celé tělo prospěšná. Nejde zde o nic obyčejného. V tomto případě není voda jen tak obyčejnou vodou a sůl se také nestává jen tak obyčejnou solí, kterou každý bere jako samozřejmou součást života.

Mořská sůl je bohatá na přísady, které jsou pro život důležité. Je to například hořčík, sodík, stříbro, draslík, vápník, křemík a dokonce zlato. Představíme si dva hlavní důvody, proč konzumovat trochu teplé vody se lžičkou mořské soli každé ráno.

Detoxikace

Teplá voda s mořskou solí obsahuje velké množství minerálů. Ty působí jako lymfodrenáž, díky které se váš organismus čistí zevnitř. Toxinů se tělo zbavuje postupně a hlavně přirozeným způsobem. Jde rovněž o antibakteriální proces, což znamená, že se z trávicí soustavy uvolňuje dostatečně velké množství mikroskopických organismů.

Trávení

Sůl stimuluje slinné žlázy, které vypouští proteiny měnící škrob a glykogeny v běžné cukry. Také pomáhá s poruchou příjmu potravina povzbuzuje organismus k dalšímu zpracování potravin. Tyto účinky jsou pro tělo velmi prospěšné, proto se nebojte do svých ranních rituálů zařadit pití teplé vody s mořskou solí a uvidíte, jak se vám vaše tělo odvděčí!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button