OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Jedlá soda pod oči? Uvidíte ten výsledek!

Jedlá soda se využívá v domácnosti a v kuchyni má své nezastupitelné místo. Kromě jiného ji také můžete využít pro lidské zdraví. Jde o skvělou zubní pastu, umí vyživovat a léčit kůži na obličeji. Jedlá soda se hodně využívá k léčebným účelům. I tak je dobré se poradit se svým lékařem před využitím jedlé sody. Vyzkoušejte i vy tento skvělý recept a postup!

Lék pro vaše tělo

Skvělá je například koupel s jedlou sodou. Stačí do vany přidat jedlou sůl a jednoduše tak zklidníte podrážděnou kůži. Je to všestranná látka, která funguje také jako deodorant bez parabenů a hliníku. Ovšem to, co dělá jedlá soda s vaším obličejem je prostě úžasné. Jednou z největších výhod je, že si můžete vytvořit masku pro vaši pleť. Vytvoříte si jí jednoduše a rychle!

Jak vytvořit pleťovou masku?

Ingredience:

  • Lžíce studené vody
  • ½ lžíce jedlé sody

Postup:

Všechny ingredience smíchejte v misce, vytvoříte tak hustou tekutinu. A to je v podstatě vše! Nyní už stačí jen očistit svou pleť, nanést masku a nechat působit pět až deset minut. Poté jemně smyjte z pleti teplou vodou a jemně osušte.

Máte-li suchou pleť, pak je dobré nechat na pleti masku kratší dobu. Jedlá soda odstraňuje z obličeje maz. Máte-li mastnou pleť, můžete ponechat masku na obličeji déle.

Výhody pleťové masky

Jedlá soda je také skvělým prostředkem pro černé tečky. Mohou pomoci odstranit infekce, která tyto černé tečky způsobuje. Pomůže uvolnit kůži a jednoduše dojde k jejich odstranění. Největším přínosem této pleťové masky je odstranění akné a další a další problémy, které mohou pleť sužovat. Působí jako přírodní antibiotikum, kterým je možno léčit mnohé problémy a plísňové infekce. Jedlá soda může pomoci zmírnit jizvy po akné a podpořit jejich hojení.

Další přínosy, které pleťová maska má

Pleťová maska z jedlé sody je skvělým prostředkem proti pórům, má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti. Pomáhá například zmírnit zánět, dělá pleť lepší, otevírá póry. Brání také ucpávání pórů, absorbuje maz z pleti. Vaky pod očima a tmavé kruhy umí jedlá soda také zmírnit a pomoci jim. Vyzkoušejte tuto úžasnou pleťovou masku, která má tolik skvělých účinků!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button