Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Čaj z oregana léčí hrdlo, zánět vedlejších nosních dutin, kašel, bolesti hlavy, bolesti zad a infekce

Nachlazení a chřipka jsou nemoci, které postihují lidské tělo nejčastěji. Když se u vás tato nemoc objeví, pak saháte po citronu a zázvoru. Jde o spolehlivé a prověřené ingredience, které již znáte a víte, že vám pomohou a uleví. Existuje však mnoho dalších a dalších prostředků, které vám mohou pomoci. A jsou také domácí a přírodní. Bojujte s infekcemi s oreganem. Jde o známý přírodní prostředek. A jednoduše si z něj udělejte třeba čaj.

Proč pít čaj z oregana?

Pití tohoto čaje má dlouhou tradici v mnoha částech světa. Jde o domácí lék, který zabírá na řadu různých nemocí. Oregano obsahuje podstatné sloučeniny včetně kvercetinu, eriocitrinu, luteolinu, apigeninu a kyseliny rosmaric. Skládá se z několika fytoživin jako je thymol, kyselina rozmarýnová, které se prokázaly jako nesmírně cenné antioxidanty. A právě ony výrazně inhibují škody na bázi kyslíku do buněk lidského organismu.

Kromě toho oregano disponuje vlákninou, železem, manganem, vitamínem E, omega mastnými kyselinami, vápníkem, a tryptofanem pro podporu imunitního systému, který překoná infekci. Disponuje také protizánětlivými výhodami při léčbě osteoporózy a arteriosklerózy.

Další výhody oregana

Jde o bylinu, která léčí zánět průdušek, astma, pálení žáhy, křeče, nadýmání, bolesti hlavy, svalů. Únava z bolesti zubů a onemocnění dásní. Ve studii publikované v International Food Journal of Sciences and Nutrition v roce 2007 bylo zjištěno, že pití čaje z oregana má antioxidační výsledky, pomáhá snížit špatný cholesterol (LDL). Mnoho studií zjistilo, že sloučeniny v oreganu mohou bojovat proti rakovině. Obsahuje fytochemické quercetin, který je znám tím, že zpomaluje růst rakoviny a také podporuje apoptózu.

Čaj z oregana na nachlazení

Oregano pomáhá zvyšovat produkci potu, vaše tělo detoxikuje, působí jako expektorans, posiluje vylučování hlenu. Pro ještě lepší výsledky přidejte olej oregana do difuzéru a vdechovat tyto výpary.

Složení:

  • 4 až 6 polévkových lžic čerstvých listů oregana
  • 2 a ½ šálku vodu
  • 1 lžíce syrového organického medu

Postup:

Vezměte listy a nařežte je, uvolní se tak oleje uvnitř něj. Vařte vodu po dobu deseti minut, přidejte listy oregana a nechejte louhovat pět minut. Sceďte, přidejte k čaji med a zamíchejte. Pijte tento čaj horký, abyste z něj získali maximum výhod.

Další využití čaje

Tento čaj je možno také ochladit a využívat na kůži. Zde léčí akné a lupy. Případně popíjejte horký šálek po těžkém jídle, což zlepší trávení, bojuje s výrobou plynu a pomáhá předcházet zácpě. Chcete-li opravdu vyléčit nemoc, ujistěte se, že kromě popíjení čaje z oregana je vaše tělo hydratované, dostatečně spíte a konzumujete dostatečné množství potravin. Pomoci si můžete také horkou koupelí s několika kapkami oregana a eukalyptového esenciálního oleje. To pomůže otevřít vaše dýchací cesty, uklidníte své dutiny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button