Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Co se stane, když budete pít horkou vodu s medem a citronem na prázdný žaludek?

Voda s medem a citronem je skvělý start do každého dne. Pomáhá vašemu zdraví, udržuje vaše tělo aktivní. Má mnoho zdravotních výhod, které přispívají k celkovému zdraví. Pití teplé vody, citronu a medu ráno na prázdný žaludek je prospěšné. Co všechno může zajistit tento nápoj pro vaše tělo?

Výhody medu

Podle odborníků je med nadřazený nad ostatními přírodními potravinami. Jeho přirozené uklidňující účinky a omlazující účinky na pokožku a vlasy předčí většinu krémů, šamponů, pleťových krémů, kondicionérů a gelů, které běžně denně vidíte v reklamách. Navíc jde o přírodní produkty, které neobsahují žádnou chemii a chemické látky. Med je proto častou složkou všech přírodních produktů na vlasy i pokožku.

Zdravý vzhled ve střevech

Mnoho lidí ví, že zdravý a příjemný vzhled jde zevnitř, z vás, ze střeva. Můžete tak získat ještě víc zdravotních výhod tím, že konzumujete medové nápoje. Na druhé straně med pomáhá udržovat tělo hydratované během dne, což je nezbytné. Existuje jednoduchá a velmi účinná směs, která obsahuje med, citron a teplou vodu. Jde tedy o skvělou a silnou kombinaci, která udělá pro lidské tělo obrovské zázraky.

Stále přemýšlíte nad tím, jaké účinky pro vaše tělo může mít tato směs? Co všechno dodá vašemu tělo, od čeho vám pomůže a jaké výhody pro vás má? Přinášíme vám stručný přehled!

Pomáhá obranným mechanismům

Pouze surový organický med umí pomoci podpořit sebeobranné schopnosti a udržet vaše tělo silné. Pouze surový organický med je bohatý zdroj na nezbytné vitamíny, minerály, flavonoidní sloučeniny a enzymy, které udržují vaše střevo čisté a zdravé. Síla imunitního systému je ve správné hydrataci a detoxikaci. Jak víme, 70 % imunitního systému je v lidském střevě, takže vypaluje toxiny z vašeho těla a udržuje tak vysokou kvalitu vašeho zdraví.

Pomáhá se zácpou

Teplá voda s medem a citronem, kterou budete konzumovat pravidelně na prázdný žaludek, stimuluje trávicí systém, pomáhá při produkci střevního hlenu. Umí hydratovat také tlusté střevo a stolici, což je hlavní důvod pro zácpu. Teplá voda pomáhá funkci střev, pomáhá při správných pohybech střev, bojuje proti zácpě.

Skvělý pomocník při hubnutí

Citronová šťáva, která je součástí této směsi, vám pomůže zhubnout. Teplá voda, citron a med vytváří v žaludku alkalické prostředí, a to napomáhá rychleji zhubnout. Med je skvělou náhradou za cukr. Můžete jej použít k oslazení jídla a nápojů, protože je zdravější, nabitý aminokyselinami, enzymy, vitamíny a minerály.

Pomáhá k lepšímu trávení

Med rozpuštěný ve vodě pomáhá při trávení, usnadňuje průchod jídla ze střev do tlustého střeva. Neutralizuje plyn produkovaný v těle a pomáhá uklidnit střeva. Med má antibakteriální vlastnosti, které pomáhají předcházet jakékoliv infekci. Na druhou stranu citron ve vašich játrech pomáhá produkovat víc žluči, což pomáhá trávicímu systému rozložit složitější potraviny na základní složky.

Pomáhá očistit lymfatický systém

Podle odborníků dehydratovaný lymfatický systém je jednou z hlavních příčin různých nemocí. Nedostatek vody a esenciálních tekutin v lymfatickém systému může způsobit, že se člověk následně cítí unavený, zpomalený. Může to mít za následek poruchy spánku, stres, zvýšený či snížený krevní tlak, zácpu a podobně. Přínosem této směsi je, že podpoří lymfatický systém a posílí jej; pomůže hydratovat celé tělo.

Zlepšuje zdraví úst

Antibakteriální vlastnosti medu spolu s kyselinou v citronu pomáhají bojovat proti špatnému dechu. Citron umí skvěle čistit ústa, aktivuje slinné žlázy a zabíjí bakterie. Když jej přidáte do vody a medu, pomůže vypláchnout bakterie a potraviny, které se ve vašich ústech a krku mohou objevit brzy po ránu.

Pomáhá k čisté a zářící pokožce

Směs citronu a medu má jedinečné antibakteriální vlastnosti, zpevňuje a má regenerační vlastnosti, které jsou přínosem pro vaši kůži. Citron má navíc čistící vlastnosti, které pomáhají očistit krevní oběh a pomáhají při tvorbě krvinek, které jsou velmi silnými čisticími prostředky.

Snižuje podráždění v krku

Med pomáhá při kašli, zejména pohankový med. Ve studiích byla dětem podána jednorázová dávka pohankového medu a ukázalo se, že jde o stejně účinný lék jako jedna dávka dextromethorphanu, který pomáhá při zmírnění nočního kašle a může pomoci ukolébat ke spánku. Umí také skvěle pomoci bolesti v krku, horečce nebo kašli – příznaky sezónní alergie, nachlazení, chřipky a podobně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button