Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Přírodní smoothie recepty, které mohou pomoci cukrovce 2. typu

Světová zdravotnická organizace ukázala opravdu šokující statistiky o cukrovce. 374 milionů lidí na celém světě má cukrovku. V Americe je téměř 10% obyvatel diabetických. Ve Velké Británii je asi 5% takovýchto pacientů. Tyto statistiky nezahrnují populaci pre-diabetickou, tedy takovou, která cukrovku má, ale neuvědomuje si to. Také výzkum z ADA ukazuje, že 25% Američanů má pre-diabetes. Snížení hladiny cukru v krvi je nezbytné pro snížení rizika srdečních onemocnění nebo některých dalších zdravotních komplikací.

Nebezpečné onemocnění

Je zřejmé, že diabetes je onemocnění, které má za následek vysokou koncentraci cukru v krvi. Snížení množství cukru v krvi by bylo prospěšné pro každého, kdo má cukrovku nebo je diabetik. Zvýšení hladiny cukru v krvi je však pouze příznakem, nikoliv příčinou onemocnění. Skutečným problémem je chronický zánět, zvýšení hladiny inzulínu ze stravy, která je bohatá na rafinované uhlohydráty a sedavý životní styl. Dobrou zprávou je, že 93% cukrovky je možno ovlivnit a to z velké části. Stačí jen zdravotní návyky ve vašem životním stylu, správná strava a cvičení.

Příroda versus léky

Většina léků pomáhá snížit hladinu cukru v krvi zvýšením inzulínu. To však může vést k nárůstu srdečních onemocnění. Existují důkazy, že některé změny v životním stylu mohou fungovat lépe než léky. Vyzkoušejte i vy tento způsob, který pomůže snížit množství léků, a dokonce je můžete po čase přestat brát úplně. Následující recepty pomáhají zvrátit diabetes typu 2.

Džus z pomeranče a hroznového vína

Ingredience:

  • 1 šálek čerstvé šťávy z červených hroznů
  • 2 pomeranče
  • 1 jablko
  • ½ šálku vody
  • 3 lžičky sladidla stévie

Postup:

Vezměte všechny přísady a spojte v džus. Vše smíchejte v mixéru, přidejte stévii a vodu. Šťáva je bohatá na vlákninu, ta pomáhá cukry ze šťávy absorbovat pomaleji a nedojde k výraznému zvýšení hladiny cukru v krvi. Je taky bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, má silně protizánětlivé účinky.

Džus z fazolových lusků a růžičkové kapusty

Ingredience:

  • 10 – 12 růžičkových kapust
  • 2 šálky fazolových lusků
  • 1 okurka
  • 1 citron

Postup:

Všechny přísady omyjte a následně citrón oloupejte. Přidejte všechny složky do odšťavňovače. Zelené fazolové lusky a růžičková kapusta jsou bohaté na minerály, vitamíny B6 a inzulín.

Džus z rajčat, petržele a řeřichy

Ingredience:

  • 5 kusů řeřichy
  • 1 šálek petrželky
  • 2 rajčata
  • 1 jablko

Postup:

Všechny přísady omyjte a nakrájejte, jablko na menší kousky. Dejte je do odšťavňovače. Jde o recept, který je prevenci srdečních onemocnění a mrtvice. Výzkum prokázal, že jablko denně může snížit hladinu cholesterolu a zánět v cévách. Rajčata obsahují lykopen a mohou snížit špatný cholesterol (LDL) o 10% jestliže je konzumujete denně. Řeřicha je bohatá na betakaroten a další antioxidanty. Snižuje také riziko srdečních a dalších vážných zdravotních problémů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button