Péče o těloPřírodní léčba

Agarwood olej – jaké výhody má pro vaše zdraví?

Ještě jste o něm nikdy neslyšeli? Nevíte, co přesně to je? Agarwood neboli také Oodh je považován za jednu z nejvzácnějších dřevin na světě. V minulosti se hodně využívala k výrobě kadidla či při náboženských obřadech. Agarwood olej může v mnoha ohledech pomoci, může posílit zdraví, povzbudit smysly a podobně. Vyzkoušejte tento příjemný agarwood olej.

Co je to agarwood?

Je to v podstatě pryskyřice, kterou vylučují určité stromy. Není jednoduché pravý extrakt získat, proto se můžete na trhu setkávat s nejrůznějšími náhražkami či napodobeninami tohoto extraktu. Pravý agarwood olej je velmi těžké napodobit, velmi snadno proto poznáte, co je umělé a co pravé. Pravý olej je aromatický, má sladké a dřevité tóny. Nebývá zrovna jeden z nejlevnějších, ale když si jej pořídíte, dlouho vám vydrží, protože jej stačí minimum. Kde všude může pomoci agarwood olej?

Pomáhá v relaxaci a omlazování

Přidejte pár kapek tohoto oleje do dlaní, rozetřete, čímž uvolníte vůni. Tuto vůni pomaličku vdechujte, čímž se zrelaxujete a uklidníte. Celý nervový systém se uklidní a pomůže v odpočinku. Rovněž také pomáhá omlazovat.

Otevírá sedmou čakru a epifýzu

Sedmá neboli korunní čakra se nachází v mozku a jde o místo, kde se také nachází epifýza. Sladká a příjemná vůně tohoto esenciálního oleje otevírá sedmou čakru a spouští také epifýzu. Pomáhá vám uklidnit se a vyvolat vyšší pocit bdělosti. Vzhledem k tomu, že stimuluje epifýzu, může také přispívat ke zlepšení koncentrace a paměti.

Přírodní afrodiziakum

Jde o jeden z velmi dobrých přínosů agarwood oleje, je přírodní afrodiziakum. To se používalo po staletí ke zvýšení kvality sexuálního života. Pomáhá při zlepšení vnitřních orgánů, čímž může zlepšovat libido.

Přínos pro respirační onemocnění

Tento esenciální olej má uklidňující vlastnosti, které pomohou utlumit a uklidnit nervový systém. Je prospěšný pro všechny, kteří trpí nějakým dýchacím onemocněním jako astma nebo bronchitida. Můžete jej také použít ke zmírnění ucpaného nosu nebo při bolestech.

Pomoc při epileptických záchvatech

Tento éterický olej je účinný pro zklidnění nervového systému, což může pomoci řešit a mírnit epileptické záchvaty. Pravidelné používání tohoto esenciálního oleje může snížit četnost těchto záchvatů.

Zmírňuje bolest

Ajurvédští odborníci doporučují použití tohoto esenciálního oleje k usnadnění různých bolestivých a zánětlivých stavů jako například revmatismus a artritida. Má analgetické, protizánětlivé a protirevmatické vlastnosti, které z něj činní skvělého pomocníka. Smíchejte dvě kapky tohoto esenciálního oleje a dvě kapky hřebíčkového oleje s půl lžičkou kokosového oleje. S touto směsí masírujte postiženou oblast.

Lepší spánek

Agarwood esenciální olej je skvělým relaxačním prostředkem, Napomáhá lepšímu spánku, zvyšuje také vaše duševní zdraví. Můžete jej použít před spaním.

Pro lepší trávicí systém

Tento esenciální olej má zažívací, anti-nadýmavé, žaludeční vlastnosti, které pomáhají při odstraňování plynatosti nebo plynu, který se může zachycovat v trávicím systému.

Pomoc pro ústa

Rozpusťte jednu kapku agarwood oleje a mátového oleje ve 250 ml teplé vody a použijte jako kloktadlo. Pomáhá zklidnit hrdlo a napomáhá odstranit špatný dech.

Zdraví pokožky

Agarwood olej má antioxidační, hydratační vlastnosti, funguje proti stárnutí pokožky. Pomáhá také k posílení celkového zdraví pokožky. Přidejte jednu kapku tohoto oleje a jednu kapku citronového oleje do přípravku, který aplikujete na pokožku. Vyzkoušejte tento esenciální olej, má opravdu velké přínosy pro zdraví.

UPOZORNĚNÍ: Jste-li těhotná, užíváte nějaké léky nebo jste v péči lékaře, obraťte se na něj a konzultujte použití tohoto esenciálního oleje.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button