OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Přírodní přípravek na odpuzení klíšťat

Léto je obdobím dovolených a různých výletů, trávíte jej v přírodě, chodíte na různé výlety, pikniky nebo si jednoduše lehnete do trávy, jen tak odpočíváte nebo si čtete. Právě tohle je na létu to krásné. Nicméně i v těchto chvílích se může objevit něco, respektive někdo, kdo vám tyto okamžiky může zkazit. Klíště. Není to žádná legrace, když na svém těle najdete přisáté klíště. Lidé, kteří tráví mnoho času venku, mnohdy řeší, jak klíšťata držet co nejdál od svého těla. Jsou škodlivé, často znepříjemňují život a mohou nést hodně vážné nemoci, někdy až smrtící.

Přinášíme vám skvělý trik

Ano, máme pro vás skvělý trik, který může pomoci. Tento recept můžete jednoduše čas od času aplikovat na své oblečení při pobytu venku a budete velmi příjemně překvapeni! Jde o silici, která snižuje riziko výskytu klíšťat u vás a pomáhá odradit také komáry a černé mouchy. Tento recept je zdravější a lepší varianta než komerční repelenty, které obsahují mnoho chemických látek.

5 nejlepších esenciálních olejů, které můžete použít:

Lemongrass esenciální olej: Vyrábí se z tropického lemongrassu, jeho citronová vůně odpuzuje blechy a klíšťata. Můžete jej aplikovat přímo na pokožku.

Pennyroyal esenciální olej: Tento esenciální olej je toxický pro hmyz, jde o účinný přírodní repelent, který pomáhá proti klíšťatům!

Eukalyptový esenciální olej: Můžete jej použít samostatně nebo jej smíchat s esenciálním citronelovým olejem. Vytvoříte tak skvělou koncentraci proti klíšťatům. The Journal of Medical Entomology zveřejnila studii, která ukázala, že eukalyptový extrakt snižuje kousnutí klíštětem a uklidňuje infekce.

Citronový esenciální olej: Má vysoký obsah limonenu, což je sloučenina, která odpuzuje blechy a další hmyz. Je možno jej zředit a použít jak na oblečení, tak i na kůži.

Levandulový esenciální olej: Hmyz obecně nenávidí vůni levandule, takže vám pomůže odradit mouchy, komáry a další hmyz v čele s klíšťaty.

Následující video vám ukáže, jak tyto esenciální oleje použít a vytvořit si přírodní přípravek proti hmyzu a zejména pak proti klíšťatům:

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button