Péče o těloPřírodní léčba

Spánek po celou noc? S těmito ingrediencemi to nebude problém!

Spánek, pro lidské tělo tolik důležitý. Během něj čerpáte energii, regenerujete celé tělo, relaxujete a vůbec celkově si tělo oddychne a připraví se na další den. Když však nespíte dobře nebo celou noc, probouzíte se, převalujete v posteli, pak to není nic příjemného, ale ani dobrého pro vaše tělo, zvláště když je to noc co noc.

Nedostatek spánku má vliv na lidské tělo

Většina lidí nad jednou probdělou nocí mávne rukou. Další den budete možná trošku unavení, ale co, večer si půjdete lehnout dřív a dospíte to, žádný problém. Když se to však opakuje několikrát, pak je nedostatek spánku faktorem nějakého závažného zdravotního problému. Může jít o jeden z příznaků, který ukazuje na nějakou nemoc.

Studie navíc prokázaly, že u lidí, kteří mají problémy se spánkem nebo se v noci budí, se může zvýšit riziko onemocnění srdce. V roce 2011 provedlo European Heart Journal´s studie, které ukázaly, že lidé, kteří mají zkrácený spánek, měli o 48% vyšší riziko vzniku nebo rovnou úmrtí vlivem koronárních onemocnění srdce.

Další podrobná studie ukázala, že nedostatek spánku může být příčinou vyššího krevního tlaku. Když spíte, dochází k poklesu krevního tlaku, je-li však spánek přerušovaný nebo nedostatečný, může jít naopak k nárůstu hladinu. Pro správný spánek existuje několik pomůcek, často sáhnete po lécích, které vám spánek zajistí. Vyzkoušejte nejdřív přírodu a přírodní metody.

Spánek po celou noc s těmito ingrediencemi

Než půjdete spát, vyzkoušejte tuto směs. V misce smíchejte jednu polévkovou lžíci kokosového oleje, surového medu a mořské soli. Tyto tři složky mohou pomoci udržet spánek po celou noc, bez probouzení. Tato směs pomáhá také snížit stresové hormony nebo kortizol a vy se tak během noci nebudete muset vůbec budit.

Směs, která funguje

Kokosový olej je prospěšný pro lidské tělo těsně před spaním. Tento tuk dodává tělu trvalou energii po celou noc. Když jej konzumujete před spaní, zabrání vám to, aby vás probudil hlad. Tuky z kokosového oleje brání vzniku inzulínu, což často bývá jednou z příčin problémů se spánkem. Kokosový olej dále dodává tělu živiny, které umožňují organismu vyrábět správné množství hormonů spánku.

Na druhé straně med poskytuje dostatečné množství jaterního glykogenu pro lidský mozek. Během spánku využívá váš mozek energii, tedy energii z glykogenu, který je uložen v játrech. Když v těle není dostatek glykogenu, který dodává energii do mozku. Nadledviny vyčerpávají víc stresových hormonů, adrenalinu a kortizolu, což může způsobit problémy se spánkem.

Mořská sůl je další důležitou složkou, skvěle pomáhá také snižovat stresové hormony. Když je v krevním řečišti dostatečné množství sodíku, odezva na stres je lepší, stres se snižuje a nevyčerpává se tolik adrenalinu nebo kortizolu. Existují dokonce některé důkazy, že mořská sůl zvyšuje hladinu oxytocinu, což je hormon, který napomáhá klidu a uvolnění.

Když se tyto tři složky smíchají, účinky se posílí a vy tak díky tomu budete moci spát bez problémů celou noc. Jak si tento přírodní recept připravit?

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce organického kokosového oleje
  • ¼ čajové lžičky surového organického medu
  • 1/8 čajové lžičky mořské soli (nebo himálajské soli)

Postup:

V misce smíchejte kokosový olej a surový med, směs následně posypte mořskou solí a vše důkladně promíchejte. Konzumujte jednu lžíci, kterou zapijte vodou. Tuto metodu využívejte těsně před spaním a uvidíte, že se váš spánek rapidně zlepší.

Jak dále využívat tento recept?

Jestliže se vám stane, že se uprostřed noci probudíte, konzumujte jednu lžíci této směsi kdykoliv se probudíte. Chcete-li vyzkoušet přírodní metodu, jak vyzrát na spánek a zajistit si ničím nerušený spánek, vyzkoušejte tuto metodu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button