Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Podpora imunity – tyto potraviny mohou pomoci zvýšit imunitní systém

Imunitní systém každého člověka je jiný. Někdo jej má posílen a nedělá mu problém jít v zimě na pár chvil ven v tričku, jen tak je neporazí nějaké viry. Druhému stačí lehce prochladnout a už leží v posteli s nachlazením. Imunitní systém může být oslabený a i vlivem toho vás může skolit kdejaká nemoc.

Posilte svůj imunitní systém

Imunitní systém musí být v dobrém stavu, aby mohl bojovat s bakteriemi, viry a dalšími látkami, které se snaží dostat do lidského těla. Je-li oslaben, pak se snadno nachladíte. Imunitní systém je v podstatě takový ochranný štít pro naše tělo. I když se nás snaží napadat viry, bakterie, toxiny a spousta dalšího, imunitní systém vás chrání. Musí však být zdravý a silný.

Posílit jej můžete různě, můžete konzumovat vitamíny jako doplňky stravy, snažit se jíst pravidelně ovoce, zeleninu, otužovat se, detoxikovat tělo a podobně. Zaměřit se můžete na svou stranu. Co takhle zkusit jíst častěji těchto několik potravin? Minimalizují riziko onemocnění, pomáhají posilovat a udržovat silný imunitní systém. Jaké potraviny je dobré do svého jídelníčku zařadit?

Jogurt

V jogurtech najdete dobré bakterie, tedy probiotika. Jedna z mnoha studií uvedla, že konzumace jogurtu může pomoci pacientům, kteří trpí zánětlivým onemocněním střev. Jogurt působí na zlepšování střev a jejich imunity. Probiotika posilují imunitní systém celého těla.

Houby

Jsou bohatým zdrojem antioxidantů a poskytují tělu protizánětlivé vlastnosti. Studie z University of Florida zaznamenala posílení imunity u těch, kteří konzumovali houby shitake každý den. Posiluje imunitní systém, ale také snižují zánět, který oslabuje imunitní systém.

Kuřecí polévka

Babiččin výborný vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky. Domácí medicína, kterou nám vařily babičky, když se objevilo nachlazení. Kuřecí polévka může poskytnout tělu užitečné minerály jako vápník, síra nebo hořčík. Bojuje skvěle proti chorobám, navíc horká polévka pomáhá zůstat hydratovaná. Je skvělá i ve chvíli nachlazení, protože nemáte moc chuť k jídlu.

Ořechy

Ořechy mají velkou spoustu přínosů pro lidské zdraví, jsou zdrojem energie a pomáhají vašemu zdraví. Brazilské ořechy obsahují selén, jsou skvělou volbou. Vitamín E může být silným antioxidantem. Ten pomáhá tělu bojovat s infekcí. Mandle, arašídy, lískové ořechy nebo slunečnicová semínka jsou skvělým zdrojem vitamínu E.

Česnek

Česnek je další skvělý zdroj antioxidantů, má skvělé antibakteriální účinky. Obsahuje sloučeniny, které mají silný účinek a posilují imunitní systém. Mohou také pomoci se vstřebáváním jiných materiálů. V jedné studii účastnici konzumovali česnek. Zjistilo se u nich nižší riziko chřipky, ale také měli až o 70% rychlejší průběh nachlazení než ti jedinci, kteří konzumovali placebo. Další studie naznačily možnou souvislost se snížením srdečních onemocnění a zlepšení duševního zdraví.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button