DetoxikacePřírodní léčba

Proč je kozí mléko mnohem zdravější alternativou kravského mléka

Kozí mléko ukázalo, že ve skutečnosti má ještě více nutričních výhod než kravské mléko, stejně jako méně nežádoucích vedlejších účinků. Přečtěte důvody, proč možná budete chtít přejít z kravského mléka na kozí mléko.

Kozí mléko je bezpečnější než kravské mléko

Z mnoha důvodů je mléko z koz mnohem bezpečnější než mléko od krav. Pro mláďata nejsou růstové hormony a antibiotika používány na kozách, zatímco většina kravského mléka nalezená v obchodech je s nimi pokažena. Na rozdíl od většiny krav nejsou kozy krmeny geneticky modifikovanými krmivy, ale spíše se pasou na otevřených pastvinách. Kromě toho kozí mléko neprochází stejným procesem pasterizace, který může představovat vážná zdravotní rizika pro vaše srdce a tepny. Kravské mléko může skutečně potlačit imunitní systém, zatímco kozí mléko nepředstavuje tento problém.

Čerstvost

Kozí mléko je obecně čerstvější než kravské mléko, protože je dostupné do 48 hodin po dojení. Proces pasterizace, kterým kravské mléko prochází, ho změní tak, že může být na pultech v obchodech déle.

Více tolerantní pro ty, kteří mají nesnášenlivost laktosy

Kozí mléko obsahuje méně laktosy než kravské mléko (asi o 7% méně) a rychleji prochází střevem. Mnoho lidí, kteří nemohou snášet kravské mléko, zvládnou kozí mléko.

Snadnější trávení

Kozí mléko má malé molekuly bílkovin a tuků, které umožňují snadnější trávení. Ve skutečnosti se kozí mléko skutečně používá k uklidnění podrážděného zažívacího traktu, zejména u dětí. Může také pomoci uklidnit vředy kvůli své schopnosti snížit kyselost.

Alkalizuje systém

Z mnoha zdravotních důvodů je neuvěřitelně důležité, aby tělo udržovalo alkalický stav. Kozí mléko pomáhá alkalizovat tělo a snižuje kyselinu v těle. Na druhou stranu to může pomoci při boji s častými bolestmi hlavy, únavou, přírůstkem hmotnosti a dalšími.

Bohatý v živinách

Jednou z živin nalezených v kozím mléku a ne kravském mléku je minerální selén. Mnozí z nás nemají dostatek tohoto minerálu, který podporuje imunitní systém a poskytuje tělu důležité antioxidanty. Kozí mléko obsahuje také více vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku a vitaminu A než kravské mléko. Kromě toho mléko z koz má také mnoho důležitých sloučenin pro kojence, které se také nacházejí v lidském mateřském mléce, včetně některých bioaktivních sloučenin, které zabraňují nemoci.

Mnoho lidí zjistí, že je snadnější trávit a nepodporuje tvorbu hlenu, na rozdíl od kravského mléka. Možná jiná chuť bude ze začátku pro vás problém,ale pokud změníte kravské mléko za kozí, vaše tělo vám poděkuje.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button