Péče o tělo

Zdravé a krásné vlasy – klíčem k úspěchu je správný kondicionér!

Začínáte mít obavy o své matné a poškozené vlasy? Řešení je možná lehčí než si myslíte, stačí použít správný kondicionér! Mnoho lidí v dnešní době má sníženou kvalitu vlasů kvůli mnoha důvodům, mezi které patří šamponování, přílišné vystavení teplu, používání chemikálií na barvení, znečištění životního prostředí, a mnohem více. Udržováních krásných vlasů může být náročný úkol, dokud nezjistíte, co je jádro problému. Mohou to být roztřepené konečky, vypadávání vlasů, lupy, nebo hrubá struktura vlasového vlákna.

Nadměrná péče o vlasy potřebuje řádné užívání olejíčků, kondicionérů a čištění. Mnoho lidí používá šampon na pravidelné bázi, ale už opomíjejí kondicionér, což způsobuje, že jsou vlasy matné, suché, a poškozené. Používání kondicionérů zakoupených v obchodě, není dlouhodobé řešení tohoto problému, protože obsahují škodlivé chemikálie, které naopak mohou vlasy poškodit namísto opravy a péče. Jako náhradu těchto kondicionérů si můžete vyrobit vlastní domácí přírodní kondicionér.

Přírodní kondicionéry pro zdravé vlasy

  1. Kondicionér z banánu, olivového oleje, a medu

Na přípravu tohoto domácího kondicionéru na vlasy budete potřebovat jeden rozmačkaný banán, 2-3 polévkové lžíce medu, a stejné množství olivového oleje (množství ingrediencí záleží na délce vašich vlasů). Dobře promíchejte všechny ingredience, nejlépe za použití mixéru, a vytvořte pastu. Tuto směs aplikujte na vlasy a nechte zaschnout po dobu 25-30 minut. Dobře posléze opláchněte jemným šamponem. Použijte tuto masku jednou týdně, aby vaše vlasy byly hladké a jemné.

Poznámka: Pokud máte vlasy hrubé a suché, můžete přidat vajíčko do výše popsané směsi a aplikovat na vlasy. Vitamíny E a D ve vejci snižují poškození a zlepšují strukturu vlasů. Výsledků si můžete povšimnout ihned po umytí.

  1. Kokosový olej a med

Med je přírodní hydratující prostředek a je úžasný pro růst vlasů. Vše, co potřebujete, jsou 3-4 polévkové lžíce kokosového oleje a dvě lžíce medu. Smíchejte obě ingredience v misce a směs zahřejte. Naneste na vlhkou pokožku hlavy a pečlivě promasírujte. Nechte působit dalších 30 minut a poté opláchněte jemným šamponem. Tuto vlasovou masku můžete aplikovat dvakrát týdně pro delší, lesklejší, a hustší vlasy.

Poznámka: pokud máte hrubé vlasy, můžete do směsi přimíchat i vaječný žloutek.

  1. Avokádo, bambucké máslo, a jablečný ocet

Avokádo je známé pro své četné živiny, vitamíny, a minerály, díky čemuž je dominantní ingrediencí v mnoha pečujících přípravcích na pleť a vlasy. Pokud hledáte domácí hlubinný kondicionér pro přírodní vlasy, tento recept vám krásně poslouží. Vezměte jedno zralé avokádo, ½ hrnku bambuckého másla, a 3 polévkové lžíce jablečného octa. Rozmačkejte avokádo v mixéru nebo v hmoždíři. Všechny ingredience spojte a dobře promíchejte. Naneste směs na vaše vlasy a pokožku hlavy. Nechte působit po dobu alespoň 30 minut. Opláchněte normální vodou a použijte jemný šampon, abyste kondicionér zcela vymyli. Tento recept vám poskytne nejen nezbytnou výživu pro vaše vlasy, ale také je o ně bude pečovat do hloubky. Vyzkoušejte ho každých 14 dní pro efektivní výsledky.

  1. Kokosové mléko, pomeranč, a jogurt

Pomeranč je bohatý na vitamín C a bioflavonoidy, které předcházejí vypadávání vlasů a podporují růst vlasů. Kombinace pomeranče a mléka s citrónem, zabraňuje lupům a poskytuje výživu vlasům. Smíchejte 1 hrnku jogurtu, ¼ hrnku pomerančové šťávy, ¼ hrnku kokosového mléka, 1 vajíčko, a 4-5 polévkových lžic citrónové šťávy. Ingredience promíchejte v misce a výslednou směs aplikujte na vlhké vlasy. Přes vlasy s kondicionérem dejte čepici na koupání, abyste neušpinili nic ve vašem okolí. Nechte působit alespoň 30-45 minut. Posléze dobře opláchněte. Používejte jednou nebo dvakrát týdně.

  1. Aloe vera kondicionér

Pokud chcete mít lesklejší, delší, a hladší vlasy, můžete vyzkoušet tento kondicionér. Vezměte jednu lžíci olivového oleje, 2 lžíce sezamového oleje, 3-4 lžíce čerstvého aloe vera gelu, a 1 hrnek bílého jogurtu (můžete zvýšit množství, pokud máte delší vlasy, ale poměr zanechte stejný). Všechny ingredience smíchejte v misce a naneste od kořínků ke konečkům. Natáhněte čepici na koupání a nechte odležet 45-60 minut. Až daná doba uplyne, vlasy pečlivě promyjte.

  1. Kondicionér z černého čaje a mentolových lístků

Toto je perfektní kondicionér pro mastnou pokožku hlavy. Připravte si hrst mátových lístků, dvě polévkové lžíce lístků černého čaje, a 3-4 hrnky vody. Vodu nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte mátové a čajové lístky a nechte pobublávat 5-10 minut s přiklopenou pokličkou. Roztok slijte přes jemné síto a nechte vychladnout. Mezitím si umyjte vlasy šamponem a dobře opláchněte. Nakonec vlasy očistěte připravenou směsí a nechte vlasy vysušit na vzduchu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button