Jídlo a stravováníKrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Na bolestivé dásně a zuby se silou přírody

Trápí vás bolestivé a krvácivé dásně? Bojíte se paradentózy? Už nemusíte! Pokud přípravky doporučované zubařem nepomáhají, spolehněte se na přírodní léčbu!

První náznaky odhalených krčků byste v žádném případě neměli podceňovat. Můžou vést k nebezpečným infekcím a v konečném případě i k vypadávání zubů. Nemusíte ale podstupovat nákladné receptury, existuje jednodušší řešení!

Co vyzkoušet?

Sezamový olej

Proplachujte lžící oleje ústní dutinu po dobu alespoň 3 minut. Umí skvěle likvidovat bakterie a vytváří ideální prostředí pro zdravou péči o zuby.

Rostlinné šťávy

Při zánětech dásní se také úspěšně používá kořen lopuchu. Rozmixujte jej a zřeďte s teplou vodou v poměru 1:5. Tímto roztokem pak ústa vyplachujte po dobu 5 minut. Dávejte pozor, abyste nic nespolkli!

Bylinky

Všestrannými pomocníky v péči o chrup a dásně jsou také máta a šalvěj. Mají antiseptické a zklidňující účinky. Lžíci těchto bylinek zalijte 200 ml vody a nechte 5-10 minut louhouvat. Poté si nálevem proplachujte ústa.

Kokosový olej

S pomocí kokosového oleje a jedlé sody si vytvořte perfektní a čistě přírodní zubní pastu. Používejte ji jednou týdně a kromě zubů se ji snažte vmasírovat i do dásní a oblasti zubních krčků.

Včelí produkty

Dobrou službu také udělá propolis. Pořídíte ho v lékárně. Žvýkejte ho po dobu 15 minut vždy ráno před jídlem a po dobu alespoň 10 dní. Pokud neseženete propolis, pomůže i obyčejný včelí vosk.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button