Péče o těloPřírodní léčba

Jednoduchý nápoj, který vám pomůže ohlídat cukrovku a nadměrnou hmotnost

Cukrovka je nemoc, která je velmi nebezpečná a ovlivní celý váš život. Existuje několik typů cukrovky, přičemž nejznámější je diabetes 1. typu a diabetes 2. typu. Jde o onemocnění, které je charakteristické výskytem nadměrného množství cukru v krvi. Postihuje všechny, muže i ženy; objevit se může náhle.

Diabetes 2. typu je riziko u většiny dospělé populace. Tento stav ovlivňuje způsob, jakým buňky těla využívají sacharidy. Jestliže se také u vás objevuje cukrovka typu 2, jde buď o to, že tělo:

  • není citlivé na inzulín – v krvi vznikají zvýšené hladiny cukrů, protože tyto buňky nemohou být metabolizovány
  • nevytváří dostatek inzulínu – hormonu, který reguluje hladinu cukru v krvi

Neexistuje žádný lék na diabetes 2. typu, ale můžete tento stav regulovat. Budete-li sledovat, co jíte, pravidelně cvičit a udržovat tělesnou hmotnost, uděláte dobře. Také je dobré konzumovat domácí nápoje, které jsou prospěšné pro lidské tělo i pro cukrovku jako takovou. Nápoj může pomoci účinně regulovat hladiny cukru v krvi.

Jde o nápoj, který urychluje metabolismus a podporuje ztrátu hmotnosti. To může pomoci všem lidem, u kterých se projevuje větší riziko vzniku cukrovky 2. typu. Pro diabetes 2. typu je primární rizikový faktor právě obezita. Čím víc tukových tkání máte, tím míň je tělo citlivé na inzulín.

Další rizikové faktory cukrovky

Kromě primárního rizikového faktoru obezity se mohou objevovat také další faktory jako například věk, genetika, zvýšené rozložení tuku v oblasti břicha, sedavý životní styl, polycystický ovariální syndrom, prediabetes (zvýšený hladina cukru v krvi), těhotenský diabetes (vysoká hladina cukru v krvi během těhotenství) a další.

Účinný nápoj

Přinášíme velmi účinný nápoj, který pomáhá při léčbě cukrovky typu 2. Pomáhá také metabolismu. Skládá se z 5 složek: z jablečného octa, skořice, citrónové šťávy, organického medu a vody.

Jablečný ocet – je jedním z nejoblíbenějších domácích prostředků, který pomáhá například v hubnutí. Je také známo, že umí snižovat hladinu cukru v krvi, což je velkým přínosem pro osoby, které trpí diabetem 2. typu. Lékařská studie z roku 2004 ukázala, že lidé, kteří se do této studie zapojili, konzumovali 40 gramů jablečného octa před jídlem a po jídle měli o 34 % nižší hladinu cukru v porovnání s těmi, kteří konzumovali placebo.

Skořice – je populární domácí lék, který funguje na mnoho zdravotních problémů. Je skvělý také jako domácí lék pro lidi trpící cukrovkou 2. typu. Skořice je velmi dobrá, napomáhá pohybu cukru z krve do buněk. Zapojuje se také do syntézy glykogenu, což je cukr uložený v játrech a kosterních svalech.

Kombinace slaví úspěch

Jestliže kombinujete jablečný ocet se skořicí a dalšími produkty před každým jídlem, tvoříte skvělý a silný lék pro lidi s diabetem typu 2. Tato kombinace je rovněž ideální pro všechny, jež mají pomalý metabolismus, jde také o skvělou pomoci při hubnutí. Jak si tento skvělý recept připravit?

Ingredience:

  • 2 lžíce organického jablečného octa
  • 1 čajová lžička skořicového prášku
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžíce organického medu
  • 1 sklenice vody

Postup:

Vezměte všechny výše uvedené přísady, dejte je do mixéru a pořádně promíchejte. Míchejte pečlivě, až do chvíle, než se vše smíchá. Tento skvělý nápoj popíjejte před každým jídlem. Uvidíte, jak skvělé účinky to pro vás bude mít.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button