Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

6 zásadních faktů o kokosovém oleji

Kokosový olej je velmi oblíbeným v kuchyni. Tato super potravina má řadu nutričních hodnot, díky kterým naše tělo může bez problému fungovat. Pojďme se podívat na 6 důležitých faktů o kokosovém oleji. Možná jste o nich ani nevěděli.

Vědecky potvrzeno

Zdravotní experti a řada vědců po celém světě potvrzují, že kokosový olej je super potravinou s řadou zdravotních výhod pro naše zdraví. Hlavní složkou jsou nasycené mastné kyseliny, které vám pomohou při spalování tuků, zlepšují funkci mozku a navozují pohodu.

Čtěte dále o výhodách, které má kokos pro naše zdraví.

Reguluje hmotnost

Studie provedená v roce 2009 potvrdila, že mezi pravidelnou konzumací kokosu a hubnutím, je přímá spojitost. Podle výzkumu je kokosový olej schopný snižovat břišní tuk. Navíc je lehce stravitelný a zabraňuje odolnosti na inzulín.

Usnadňuje trávení

Lidé se špatným trávením by měli zařadit kokosový olej do jejich stravy. Pomáhá proti zažívacím poruchám a při nemoci střev. Olej obsahuje mastné kyseliny, které působí antimikrobiálně. Tyto látky ničí bakterie a parazity, které narušují trávení.

Vhodný pro diabetiky

Kokosový olej je podle vědecké studie z Garvinova institutu vhodný pro jedince, kteří trpí cukrovkou. Zabraňuje vzniku inzulinové rezistence, což snižuje riziko vzniku cukrovky druhého typu.

Unikátní kombinace mastných kyselin

Kokosový olej je doslova naložen mastnými triglyceridy se středním řetězcem. Díky tomu zpracovává naše tělo kokosový tuk jiným způsobem, než klasické tuky. Mastné kyseliny zpracovává a využívá jako je zdroj energie, namísto toho, aby je ukládal.

Nejzdravější obyvatelé světa bydlí v oblastech, kde je kokosový olej pravidelnou součástí stravy

Kokosový olej je exotická ingredience a je to škoda. Většina lidí, která má kokosový olej jako domácí plodinu, je velmi zdravá. Jen zřídkakdy trpí na civilizační choroby nebo onemocnění srdce.

Vysoký zdroj kyseliny laurové

Kokosový olej je naložený kyselinou laurovou. Zabíjí viry, bakterie, plísně a oslabuje infekce. Kokosový olej je také zdrojem monolaurinu, což je monoglycerid. Tato kyselina spolu s monolaurinem je velmi účinná při ničení patogenů.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button