OstatníPéče o tělo

Jedlá soda pomáhá proti tmavým kruhům, očním váčkům a také otokům víček

Jedlá soda je nejen skvělým pomocníkem při pečení a vaření, ale také je vhodná pro mnohé a mnohé kosmetické účely. Tudíž když jí budete mít vždycky po ruce, určitě neuděláte chybu. Můžete jí mít také ve své lékárničce. Mnoho žen po celém světě využívá jedlou sodu například v pleťové masce. Má opravdu mnoho výhod.

Náhrada za komerční produkty

Jedlá soda může pomoci nahradit drahé přípravky, které ne vždycky mohou být účinné. Kromě toho, jedlá soda neobsahuje žádné chemikálie a jiné látky, které mohou mít vedlejší účinky. Soda tak může vyřešit například vaše problémy s akné a vyrážkami.

Jedlá soda je alkalická látka, která má antibakteriální, antifungální, antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Jde o skvělé činidlo, které pomáhá odstranit mrtvé buňky z vaší pokožky. Kromě jiného umí vyrovnat úroveň pH pokožky. Udržíte tak rovnoměrně čistou pokožku.

I heřmánek pomáhá

Co se heřmánku týče, ten má také velmi dobré zdravotní účinky. Je vhodný pro všechny kožní problémy, například ekzémy. Disponuje mnoha chemickými sloučeninami (bisabolol, apigenin, azuleny), které individuálně disponují protizánětlivými vlastnostmi. Je dále také antibakteriální, protizánětlivý, antiseptický, antifungální. Má hypoalergenní schopnosti a umí neutralizovat kožní dráždivé látky.

Přinášíme vám recept na přírodní masku na obličej. Co všechno tato maska umí? Velmi účinná je pro vaši pleť, pomůže vám zbavit se otoků víček, tmavých kruhů pod očima a také očních vaků. A jak takovou pleťovou masku vytvořit?

Ingredience:

  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 šálek vlažného heřmánkového čaje

Postup:

Do šálku heřmánkového čaje přidejte jedlou sodu a smíchejte. Namočte do této směsi bavlněnou podložku a naneste na obličej. Nechte působit zhruba patnáct minut a následně omyjte. Po umytí můžete na tvář aplikovat nějaký esenciální olej nebo třeba kokosový olej. Využívejte pravidelně tuto masku a uvidíte, že problémy s pletí ustanou a svou pokožku oživíte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button