Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Skořice a citron – skvělé kombo, které pomáhá léčit mnoho nemocí

Když se objeví nějaká nemoc, obvykle jí řešíme s pomocí lékařů a léků. Nemoc se obvykle vyléčí, zastaví se příznaky a tím pádem je po problému. V mnoha ohledech však může pomoci také příroda a vše, co z ní dostanete. Přírodní láky jsou mnohdy také lepší, než klasické komerční prostředky.

Skořice a citron

Toto kombo je opravdu skvělým lékem. Skořice a citron jsou velmi běžné léky, které se v oblasti přírodní medicíny používají desítky let. Obě ingredience přinášejí tělo spoustu zdraví prospěšných látek, které umí léčit vše, co je potřeba. Jsou navíc snadno dostupné, každý má doma citron nebo skořici, nestojí moc, takže je jednoduše můžete koupit v obchodech.

Lidé se snaží do svého těla dostávat spoustu vitamínů, chtějí se chránit před možnými nemocemi, problémy a podobně. Chcete-li i vy své tělo podpořit a dodat mu vše, co potřebuje, pak určitě citron a skořici zařaďte do svého každodenního jídelníčku.

Síla skořice a citronu

Obě ingredience se velmi brzo stanou oblíbenými pomocníky ve vašem jídelníčku. Skořice je velmi chutná a můžete jí přidat například do jogurtů, udělat si čaj nebo k jablkům. Citron, tak ten můžete přidávat do všech možných jídel, do čaje, do limonády a podobně. V dnešním článku se dozvíte, kde všude může kombo jménem citron a skořice pomoci.

Snižuje bolest kloubů

Trpíte-li bolestí kloubů, pak je dobré popíjet citronovou šťávu se skořicí. Díky tomu se sníží otoky a záněty. Citrony jsou bohaté na vitamín C, což je látka, která je nezbytná pro lidské tělo. Díky němu se produkuje kolagen – bílkoviny, které jsou pro zdravé klouby a kosti potřebné. Citrony jsou navíc také bohaté na antioxidanty, které velmi účinně pomáhají snižovat záněty kloubů.

Kombinace citronu a skořice má velmi dobré diuretické a detoxikační vlastnosti. Jde o silné protizánětlivé potraviny a jsou široce používány k léčbě těchto onemocnění. Trpíte-li artritidou, využijte tento recept.

Ingredience:

  • 1 Cejlonská skořicová tyčinka
  • 5 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1 čajová lžička surového organického medu
  • 1 šálek čisté vody

Jak postupovat:

Vezměte hrnec, do něj přidejte vodu a přidejte skořici s medem. Nechejte ingredience působit patnáct minut a poté ještě deset minut nechejte odpočívat. Přeneste do sklenice, přidejte citronovou šťávu a pijte každé ráno na prázdný žaludek.

Pomáhá s váhou

Pravděpodobně jste už slyšeli, že existují určité potraviny, které pomáhají urychlovat metabolismus. A jedněmi z těchto potravin jsou právě citron a skořice. Taková skořice pomáhá kontrolovat hladinu inzulínu a glukózy v lidském těle. Neukládá je do těla, ale používá k vytvoření energie. Díky tomuto léku se zrychlí metabolismus a může se tak snížit tuk v oblasti břicha.

Ingredience:

  • 1 Ceylonská skořicová tyčinka
  • 5 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1 čajová lžička organického surového medu
  • 1 šálek čisté vody

Jak postupovat:

Vodu ohřejte, přidejte med a skořici a nechejte ještě chvíli vařit, asi patnáct minut. Poté stáhněte a nechejte odpočívat deset minut. Přidejte citronovou šťávu a konzumujte dvacet minut po hlavním jídle. Tímto způsobem se stimuluje metabolismus a také se postaráte o své trávení.

Zdravá a čistá pleť bez akné

Citronová šťáva a skořice působí jako silné antibakteriální látky. Obě složky pomohou proti akné a zabraňují malým infekcím, jejichž důsledkem jsou černé tečky.

Ingredience:

  • 1 čajová lžička Cejlonská skořice
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

Postup:

Smíchejte všechny přísady do misky a používejte každý večer před spaním. Aplikujte na čistý obličej s pomocí bavlněného tamponku. Nechejte působit pět minut a poté umyjte teplou vodou.

Chrání před chřipkou a nachlazením

Když jste nemocní, víte, že vám pomohou bylinky, zázvor nebo právě skořice s citronem. Tato kombinace pomáhá snižovat nežádoucí účinky nachlazení a chřipky. Díky antibakteriálním vlastnostem skořice a vitamínu C z citronu bude váš imunitní systém silnější.

Ingredience:

  • 1 Ceylonská skořicová tyčinka
  • 1 šálek pomerančové šťávy
  • 5 polévkových lžic citronové šťávy
  • 1 čajová lžička surového organického medu

Postup:

Je dobré využívat čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Zahřívejte jí po dobu pěti minut se skořicí a medem. Poté vytáhněte skořicovou tyčinku a přidejte pět lžic citronové šťávy. Konzumujte ráno během snídaně. Budete se tak cítit mnohem lépe!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button