Péče o těloPřírodní léčba

5 přírodních olejů, které vyživují vaší pokožku

Matka příroda poskytuje vše, co potřebujeme, abychom mohly zachránit poškozenou pokožku. Není nutno kupovat drahé produkty, které podle reklamy mají vyživovat a hydratovat pokožku. Mají chemické složení, bývají drahé a ne vždycky mohou pomoci. Přírodní oleje naproti tomu poskytují mnoho výhod, pomáhají proti stárnutí, hydratují pleť a pomáhají sjednotit tón pleti. Využijte i vy přírodní oleje pro vaši pleť.

Avokádový olej pro tón pleti

Avokádo disponuje zdravými tuky, vlákninou a vitamíny. Pokožka tak avokádo miluje, avokádový olej obsahuje mnoho vitamínu E, což pomáhá udržovat tón pleti a pomáhá hydratovat suchou kůži, pomáhá proti vločkovité kůži a proti svědění kůže. Začít můžete s malým množstvím, stačí jej dát do rukou a vetřít do pokožky. Můžete přidat více, když pokožka avokádový olej pohltí. Avokádový olej pomáhá vlasovým kořínkům, aby byly zdravější, zklidňuje poškozenou či suchou pokožku hlavy. Můžete jej použít například také na vlasy, nemusíte oplachovat, jen vezměte hřeben a vlasy rozčešte, zajistíte tak rovnoměrné rozložení.

Niaouli olej pro kožní buňky

Niaouli silice je silná v boji s bakteriemi. Jde o skvělou volbu pro vaši pleť, která může být náchylnější k vyrážkám. Podporuje krevní oběh, pomáhá vytvářet zdravé kožní buňky.

Kokosový olej pro hydrataci pleti

Zdravotní přínosy kokosového oleje nekončí jen na talíři, jestliže je vaše pleť dehydratovaná či má k tomu sklony, pak sáhněte po kokosovém oleji. Je skvělý pro hydrataci a navíc do pleti dostane vitamíny. Podporuje tvorbu kolagenu a pomáhá tvořit zdravější pokožku.

Růžový olej pro zanícenou pokožku

Růže obecně jsou krásně květiny, ženy je milují, jejich krásnou vůni a elegantní vzhled. Ovšem věděli jste, že růžový olej pomáhá udržovat pokožku jemnou a hebkou? Růžový olej je protizánětlivý, je to jemný olej, který pomáhá poškozené a suché pokožce, která je citlivá na těžší krémy a oleje.

Levandulový olej na akné

Levandulový olej se používá často při masážích a ví se o něm, že má uklidňující účinky. Uklidňující účinek však není to jediné, co může levandulový olej nabídnout. Je také ideální pro řešení podrážděné a suché pokožky. Zanechává jí vláčnou a jemnou. Působí také jako přírodní antiseptikum, což skvěle pomáhá kůži, která je náchylná k akné.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button