Přírodní léčbaZdravé tipy

Odstraňte nepříjemné tmavé fleky z krku, podpaží nebo vnitřní straně stehen

Tmavé kožní skvrny a fleky jsou poměrně běžným problémem, kterého se snaží zbavit spousta lidí. I když to není zdravotní problém, nevypadá to velmi dobře a snad každý se chce těchto fleků zbavit a odstranit je. Nevypadá to esteticky dobře, proto se spousta lidí snaží najít nějaké správné řešení.

Tmavé skvrny na krku

Obvykle se tyto skvrny objevují zejména na krku, pod paží nebo také na stehnech. Jsou výsledkem několika faktorů, které se kombinují dohromady. Může to být například používání holicích krémů, nadměrné pocení, hromadění mrtvých kožních buněk, nadměrné sluneční záření, používání deodorantů na bázi alkoholu nebo podobných antiperspirantů. To jsou jen některé z hlavních příčin vzniku tmavých skvrn.

Může jít také o výsledek některých zdravotních obtíží, například může jít o inzulínovou rezistenci, obezitu, hormonální poruchy, konzumaci některých léků a podobně. je-li vaše podpaží tmavé, pak se můžete poradit s lékařem o správné diagnóze a následné léčbě. Tmavé fleky na pokožce můžete odstranit poměrně jednoduše!

Jak odstranit tmavé fleky?

Může vám v tom pomoci kosmetická léčba. Využívají se zde chemické látky, které jsou trošku dražší a léčba je tak celkově nákladná. Nehledě na to, že na svou pokožku aplikujete chemické přípravky, což nikdy nebude úplně prospěšné pro tělo. Nechcete-li svou pokožku vystavovat zbytečným chemickým ošetřením, pak vyzkoušejte pomoc přírody.

Příroda může v mnohém pomoci, nejenže bude celá léčba podstatně levnější, ale také do těla nebudete dostávat zbytečně chemii a chemické látky. Přírodní léčba nemá žádné nepříjemné vedlejší účinky. Jaký recept vyzkoušet?

Co budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce panenského olivového oleje
  • 1 polévková lžíce mořské soli
  • 1 polévková lžíce jedlé sody

Jak postupovat:

Smíchejte všechny výše uvedené přísady do pasty. Tu následně aplikujte na tmavé skvrny, které se na těle objevují. Nechejte asi dvacet minut působit a poté opláchněte studenou vodou. Tuto léčbu opakujte minimálně třikrát týdně, dokud nebudete s výsledkem spokojeni.

Další možné postupy, jak odstranit tmavé fleky

Aloe vera

Má výživné a také antioxidační vlastnosti, které pomáhají opravovat pokožku a podporují také omlazení pokožky. Umí zmírnit hyperpigmentaci, napomáhá vyblednutí kožních skvrn a obnovuje barvu pokožky. Z listu extrahujte čistý gel a ten následně vmasírujte přímo na postiženou pokožku. Nechejte asi dvacet minut působit a poté opláchněte teplou vodou. Opakujte dvakrát denně pro velmi rychlé výsledky.

Citron

Kyselé vlastnosti citronu působí jako přírodní bělící činidlo pro tmavou pokožku. Vysoký obsah vitamínu C také podporuje růst buněk a je velmi dobrý pro pokožku. Umí pokožku vysušit, proto je dobré používat hydratační prostředek. Chcete-li odstranit mrtvé kožní buňky nebo zesvětlit tmavé skvrny, pak využijte citronovou šťávu. Aplikujte na pokožku, nechejte asi deset minut působit a poté smyjte. Pro lepší odstranění můžete použít trochu cukru. Tento postup opakujte několikrát do týdne.

Kokosový olej

Kokosový olej je další skvělou pomocí, jak se zbavit tmavých skvrn. Kokosový olej obsahuje vitamín E, který pomáhá při zesvětlování pokožky. Současně bude působit také jako účinný přírodní deodorant. Smíchejte tři polévkové lžíce kokosového oleje s jednou polévkovou lžící citronové šťávy. To celé aplikujte na vnitřní stranu stehen a jemnou masáží vmasírujte do pokožky 10 až 15 minut denně. Počkejte asi 5 minut a následně opláchněte teplou vodou. Opakujte každý druhý den.

Santalové dřevo

Santalové dřevo je dalším skvělým pomocníkem, který vám může pomoci zbavit se tmavých skvrn. Použijte růžovou vodu na výrobu pasty. Ta má nejen chladící, ale také změkčující účinek. Vůně santalového dřeva může pomoci zbavit vás tělního zápachu při nadměrném pocení. Smíchejte dvě polévkové lžíce prášku santalového dřeva se dvěma až třemi polévkovými lžícemi růžové vody. Vytvořte hustou pastu a aplikujte na podpaží. Nechejte zhruba 15 minut, nebo dokud nebude směs suchá a poté omyjte studenou vodou. Budete-li tuto metodu používat několik dní, tón pleti se zesvětlí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button