Ostatní

Posilte svůj organismus detoxikací těla

Vyčistit všechny toxiny ze svého těla je nadlidský úkol. Játra slouží jako filtr a mají udržet všechny vnitřní orgány v provozu. Občas je však dobré jim pomoci a očistit tělo pomocí stravy. Moderní strava je totiž často plná bakterií a toxinů.

Jak můžeme detoxikovat své tělo? Používejte detoxikační doplňky pro správnou podporu jater. Můžete také zkusit přírodní cestu, která spočívá v používání těch správných potravin. Přinášíme vám seznam 5-ti běžných potravin, které lze  zakoupit v obchodě a detoxikovat s nimi své tělo od přebytečných toxinů a bakterií.

Jak přírodní cestou detoxikovat játra

Teplá citrónová voda

Citron je bohatý na vitamín C a zároveň pomáhá detoxikovat tělo. Dopřejte si skleničku citrónové šťávy z jednoho citrónu smíchanou s vlažnou vodou. Odborníci na výživu se shodují, že játra produkují více čistících enzymů v reakci na vodu s citrónem, než na jakékoliv jiné potraviny. Proč jim tedy nepomoci?

Česnek

Až příště budete dělat salát, ujistěte se, že přidáte i tenké plátky česneku. Ani při dalším vaření nezapomeňte přidávat česnek do jídla. Obsahuje totiž sloučeniny síry, které pomáhají aktivovat enzym v játrech. Navíc je allicin a selen rozhodující k ochraně jater a jejich správné funkci.

Avokádo

Obsahuje sloučeniny, které chrání játra před poškozením. Takže je to další důvod, proč přidat tuto super potravinu do svého jídelníčku. Avokádo účinně bojuje s galaktosaminem, což je silný toxin poškozující  játra podobně, jako virové hepatitidy.

Koriandrdetoxikací

Univerzální bylina, která může být přidána do každého jídla. Nejen, že má skvělou chuť a jídlo obohatí, ale také pomáhá odstranit těžké kovy z těla. Pokud sledujete nejnovější poznatky ve zdravé výživě, právě těžké kovy jsou jednou z nejčastějších příčin poškození jater.

Kurkuma

Chrání játra před poškozením a zároveň pomáhá k regeneraci jaterních buněk. Díky tomu zůstává tělo odolné proti toxinům a produkuje více žluči, která slouží k jejich odplavení.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button