Péče o těloPřírodní léčba

10 příznaků, že máte v těle moc estrogenu + 5 potravin, které vám pomohou hladinu vyvážit

Jsou-li hormony ve vašem těle v té správné hladině, tedy vyvážené, pak vaše tělo funguje tak, jak by mělo. Podpoří vaše zdraví, pomáhá tělu ve všech procesech, které se v těle odehrávají. Nicméně když je hladina vašich hormonů v nerovnováze, pak se mohou logicky objevovat problémy, a je jedno, jestli je hladina vysoká nebo nízká.

Příliš mnoho estrogenu

Ženský hormon estrogen pomáhá regulovat ženský menstruační cyklus, hraje roli v celém reprodukčním systému. Pokud jsou vaše hladiny estrogenu příliš vysoké, mohou se začít objevovat příznaky estrogenové nadvlády. Příliš mnoho estrogenu může být způsobováno některými léky, vysokým krevním tlakem, ztrátou hmotnosti, těhotenstvím, cukrovkou a podobně.

Při nadměrné hladině estrogenu v těle se mohou objevovat příznaky, kterými rozpoznáte, že je něco v těle jinak.

Přinášíme 10 příznaků, které se mohou objevit a naznačit vám, že máte příliš mnoho estrogenu v těle.

Oteklá a bolestivá ňadra

Zjistíte-li, že jsou vaše ňadra oteklá či bolestivá, může to mít řadu příčin. Mezi nimi může být také vysoká hladina estrogenu. Ňadra jsou velmi citlivá na změnu hladiny hormonů.

Nepravidelná perioda

Perioda se může stát nepravidelnou z mnoha důvodů; jedním z nich je také vysoká hladina estrogenu. Jestliže máte problémy s hladinou estrogenu v těle, pak může být vaše perioda a její pravidelnost v nepořádku.

Problémy s váhou

Problémy s váhou jsou velmi častým příznakem nadměrné hladiny estrogenu. Příliš mnoho estrogenu v těle může způsobit nadýmání, a to může ztěžovat úbytek hmotnosti. Abyste mohli zhubnout a udržet si svou váhu, musí být hladina estrogenu v těle vyvážená.

Nespavost

Když je hladina estrogenu v rovnováze, vaše tělo to ví a pracuje správně. Nespavost a poruchy spánku jsou častým příznakem vysoké hladiny estrogenu.

Studené ruce a nohy

Špatná cirkulace v těle je častým symptomem nadvlády estrogenu v těle. Pokud se vaše ruce a nohy zdají být chladné, může být jeden z důvodů právě vysoká hladina estrogenu v těle.

Problémy s vlasy

Vysoká hladina estrogenu může působit na vaše vlasy, které se pak stávají tenčí. Také se může objevit vypadávání vlasů víc, než je obvyklé. Často to může vést k velké ztrátě vlasů, což není pro nikoho příjemné.

Problémy s pohlavním stykem

Příliš vysoká nebo naopak příliš nízká hladina estrogenu může mít vliv na váš pohlavní styk. Mnoho lidí s vysokou hladinou estrogenu mají na svědomí často nižší frekvenci pohlavního styku.

Časté bolesti hlavy

Pokud se u vás objevují častější bolesti hlavy nebo dokonce migrény, může to být vysokou hladinou estrogenu. Právě časté bolesti hlavy a migrény mohou být klíčovým faktorem nadměrné hladiny estrogenu.

Silná perioda

Nadměrně vysoká hladina estrogenu v těle může mít vliv na váš menstruační cyklus. Menstruace může být delší a silnější než normálně. Je to způsobeno tím, že hladina estrogenu je nevyvážená.

Výkyvy nálad

Příliš mnoho estrogenu může mít vliv na váš emocionální stav. Nadmíra estrogenu může způsobit úzkost, záchvaty paniky a dokonce také depresi.

Výše jsme uvedli deset příznaků, podle kterých můžete poznat, že je ve vašem těle nadvláda estrogenu. A teď jistě přichází otázka, jak hladinu snížit a vyvážit? Přinášíme vám celkem pět potravin, které mají tuto schopnost a pomohou hladinu estrogenu vyvážit.

Lněné semínko

Lněné semínko je naloženo lignany, které pomáhají zbavit tělo nadbytku estrogenu. Také obsahuje fytoestrogeny, které pomáhají kontrolovat, kolik estrogenu je schopno vázat estrogenní receptory. V případě potřeby mohou fytoestrogeny v lněném semínku snížit nebo zvýšit aktivitu estrogenu v těle.

Křupavá zelenina

Je bohatá na živinu známou jako indol-3-karbinol. V těle se převádí na diindolymethan, což pomáhá zbavit vaše játra přebytečného estrogenu. Přidávejte květák, brokolici, bok choy, špenát a další listovou zeleninu do svého jídelníčku. Pomohou vám zbavit se nadbytečného estrogenu ve vašem těle.

Isoflavony

Isoflavony jsou antioxidanty, které pomáhají zvyšovat dobré estrogeny v těle. Bylinky jako Trifolium pretense, Pueraria Montana a Pueraria lobata mohou být využity v čajové formě, aby poskytly tělu zdravou dávku isoflavonů.

Kyselina listová

Kyselina listová přemění estrogen na zdravou formu, která může snížit riziko některých typů rakoviny. Najdete ji v listové zelenině. Ta obsahuje zdravé dávky indol-3-karbinolu.

Rozmarýn

Rozmarýn může pomoci vašemu tělu vytvořit správnou hladinu estrogenu. Rozmarýn je přírodní antioxidant, pomáhá zvyšovat náladu a paměť. Skvěle pomáhá také s funkcí štítné žlázy, ke zlepšení úbytku hmotnosti a také pomáhá posilovat a zvyšovat váš metabolismus.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button