Péče o těloPřírodní léčba

Nový trend ekosexuality se začíná objevovat i u nás. Tito lidé si libují v milostných hrátkách s přírodou

Máte už dost znečištěné planety, zbytečných plastů, přebytečného odpadu a dalších věcí? Milujete stromy, trávu a snažíte se žít co možná nejvíc ve stylu zerowaste? Možná podobnou „eko“ cestu volíte i ve svém milostném životě. Pak o tom třeba ani nevíte, ale patříte mezi skupinu tzv. ekosexuálů.

Jedna věc je vzdát se plastových brček a denně poctivě recyklovat odpad. Ekosexuálové ale berou svou lásku k planetě ještě vážněji. Co přesně se pod tímto pojme ukrývá a jak jej chápat? Obecně lze říci, že se jedná o souhru ekologie a sexuologie. Země v tomto případě nepředstavuje matku všeho živého, ale spíš symbolizuje milence či milenku. Za ekosexuály se tak označují jedinci, kteří se k přírodě chovají jako k partnerovi a používají sexuální pomůcky a produkty, jež jsou biologicky rozložitelné nebo se dají označit za organické. Zní vám to trochu zvláštně – ale ano, takoví lidé skutečně existují! A není jich zrovna málo.

Podle některých psychologů je to ale vlastně skvělá cesta jak dojít k naplnění. Použití výrobků, které nezpůsobují žádné škody Zemi, je jedním ze způsobů, jak se člověk může cítit dobře a uvolněně. A když se to spojí ještě se sexuálním prožitkem, který pro řadu lidí patří k tomu nejsilnějšímu pocitu vůbec, pak mohou být emoce naplnění skutečně významné.

Někteří ekosexuální milenci navíc vyloženě vyhledávají způsoby sexu, které je přivádí do intenzivního kontaktu s přírodou. Záměrně hledají kontakt s hlínou, trávou nebo mechem a sbírají nové zkušenosti.

Láska má mnoho podob

Podle ekosexuálů je to jen jedna z mnoha různých podob lásky. Spektrum ekosexuálů je velmi široké. Mnozí milují sex v přírodě, jiné zase preferují erotické pomůcky vyrobené z přírodních materiálů jako je dřevo či kůže.

Mezi oblíbené pomůcky patří ale například i dilda z minerálů, krystalů, polodrahokamů a nejrůznějších drahých kamenů, o nichž se tvrdí, že působí na všechny čakry, otevírají energetické kanály a blokují negativní energie. Je to tedy způsob jak nejen ulevit přírodě, ale také pročistit vnitřní pnutí a odpoutat se od některých blokací. Alespoň tedy tak tomu věří ekosexuálové a jejich příznivci.

Možná se vám to celé stále zdá nějaké divné, ale faktem je, že popularita ekosexuality raketově roste. Ekosexualita je jedním ze způsobů, jak inspirovat lidi, aby se více zapojili do ekologie a ochrany životního prostředí. Podle příznivců tohoto hnutí je přírodní dovádění sexy, zábavné a rozmanité.

Ekosexuálové jsou přesvědčení, že sexem s planetou ji především zachraňují – že tak boří hranici, která mezi námi a přírodou za ta léta drancování vznikla. Věří, že tím také více upozorní na ekologické problémy a témata, o kterých se v naší společnosti stále převážně mlčí.

Je to padlé na hlavu?

Jenže celé to má řadu problémů. Když pomineme ten hygienický a praktický, nabízí se zcela jistě ještě rozměr morální. Jak představitelé tohoto sexuálního hnutí vědí, že se s nimi chce příroda milovat taky? Pokud to celé dovedeme až do absurdity, může se jednat o prachsprosté znásilňovaní přírody, no ne? Ale to už je skutečně otázka do další debaty.

V tom, že v matce přírodě zničehonic začneme vidět sexuální partnerku, nevidí problém už více než 100 tisíc lidí. Tedy alespoň tolik je na světě ekosexuálů podle posledních odhadů. V době, kdy se relativizuje spousta věcí ohledně sexuálního chování, to ale asi není žádným překvapením. A do té doby, dokud je to jen neškodná záliba několika lidí, není důvod považovat tento trend za nebezpečný. A pokud to pomůže k větší ochraně přírody, pak proč ne, i když těžko říct, zda zrovna toto může mít nějaký efekt.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button