KrásaNávodPéče o tělo

Cibulová šťáva. Snadný trik pro krásné vlasy

Určitě znáte mnoho skvělých pomocníků pro krásné vlasy. Ať už se jedná o produkty z drogerie nebo čistě přírodní produkty. Ale slyšeli jste někdy o cibulové šťávě? A napadlo by vás, že právě tato šťáva je pro vlasy velmi prospěšná a dokáže jim navrátit sílu, zdraví a lesk? Ano, je to tak. Tato obyčejná surovina je pro vlasy skvělým pomocníkem. A navíc stojí opravdu pár korun a většina z nás ji běžné má doma. Tak proč tento trik nevyzkoušet ještě dnes? Představíme vám několik kombinací, jak lze cibulovou šťávu využít v péči o vlasy. Určitě si mezi nimi vyberete i váš oblíbený.

Cibulová šťáva

Co to vlastně je cibulová šťáva? Jak už název napovídá, jedná se o extrakt získaný vymačkáním cibule. Budete se divit, kolik šťávy v sobě obsahuje. Na vlasy lze použít jakýkoliv typ cibule, ale nejvhodnější bývá červená cibule. Má skvělé účinky i sama o sobě, i když samozřejmě musíte počítat, že trochu zapáchá. Proto ji vždy aplikujte před umytím vlasům. Určitě není dobrý nápad hned po aplikaci vyrazit mezi lidi.

Základní pomocník je samotná šťáva, kterou naneste na vatový tamponek. Ten pak přikládejte k pokožce hlavy a nanášejte šťávu ke kořínkům vlasů. Nechte působit 30 minut a poté umyjte tak, jak jste zvyklí.

Cibulová šťáva a vejce

O skvělým účincích vajec na vaše vlasy už jste asi slyšeli. A když je spojíte ještě s cibulovou šťávou, můžete se těšit na zdravý koktejl plný vitamínů pro vaše vlasy. Smíchejte jedno celé vejce a asi dvě lžíce cibulové šťávy. Tuto směs naneste nejprve na pokožku vlasů a pokud vám něco zbude, pokryjte i délky. Vlasy zakryjte ručníkem a nechte působit 30 minut. Poté omyjte. Směs možná dost zatuhne a bude obtížnější ji vymýt, ale dvojité mytí šamponem by mělo postačit.

Cibulová šťáva a kokosový olej

Kokosový olej je skvělým kosmetickým pomocníkem při řadě potíží včetně oslabených vlasů. V kombinaci s cibulovou šťávou jim dodá sílu a vitalitu, jakou už dlouho neměly. Smíchejte dvě lžíce kokosového oleje a lžíci cibulové šťávy a vytvořte pastu. Tu poté nanášejte do celé délky vlasů. Nevystačí-li vám, vyrobte si stejným způsobem novou. Nechte působit 30 minut, pro zesílení účinku můžete vlasy přikrýt ručníkem. Poté umyjte. Pro zlepšení účinku a prevenci lupů můžete do směsi přidat i několik kapek tea tree oleje.

Cibulová šťáva a med

Med je skvělým pomocníkem hlavně pro hydrataci vlasů a jejich větší hebkost. Postačí smíchat lžíci medu, přidat trochu vody nebo rostlinného oleje a nakonec lžíci cibulové šťávy. Naneste na vlasy a nechte působit 20 minut. Nenechávejte působit déle, protože med má tendenci rychle schnout a tvrdnout a mohli byste mít problém jej dobře vymýt. Poté umyjte a máte hotovo.

Krásné a pevné vlasy

Tyto triky vám pomůžou získat vysněnou hřívu, která bude silná, zdravá a hustá. Ke správné péči o vlasy však také patří používání vhodných vlasových produktů (volte nejlépe přírodní bez silikonů a parabenů) a také šetrná péče. Vlasy nikdy násilně nerozčesávejte a vyhněte se zbytečnému používání fénu a žehličky nebo kulmy. Všechny tyto nástroje vlasy poškozují a někdy je ani tepelná ochrana neumí spolehlivě ochránit. Raději volte jiné metody jak si dopřát vytoužený styling.

Pravidelně také navštěvujte kadeřníka a nechejte si konečky zastřihávat. Pravidelný sestřih udělá více, než byste čekali. Vlasy oživí, zbaví je zátěže a pomůže jim znovu a v plné síle růst.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button