OstatníPéče o tělo

10 známek, že je vaše tělo plné těžkých toxických kovů

I v nízkých koncentracích jsou těžké kovy toxické pro lidský organismus. Těžký kov je považován za kov, který má vysokou hustotu na molekulární úrovni. Mezi nejběžnější těžké kovy řadíme například rtuť, hliník nebo olovo. A věřte nebo ne, lidé a jejich tělo bývají vystavováni těžkým kovům prakticky denně.

Všudypřítomné těžké kovy

Těžké kovy se mohou objevovat ve vzduchu, jídle, vodě, kterou pijete. Když vaše tělo vstřebává tyto toxiny do těla, často se pak mohou projevovat známky a symptomy toxicity. To je vždycky nepříjemné a je důležité to řešit. Přinášíme deset znaků, že je vaše tělo plno těchto toxických kovů.

Nevolnost

Jde o velmi častý příznak akutní otravy těžkými kovy. Jestliže je vaše tělo vystaveno velkému množství kovu najednou, třeba z nějakého toxického materiálu, ze kterého jste jídlo konzumovali, mohou se objevovat příznaky nevolnosti.

Zvracení

V pořadí další příznak, který de facto může navazovat na nevolnost, je zvracení. Jde o dost běžný příznak akutní otravy těžkými kovy. A vzniká proto, že se vaše tělo snaží zoufale zbavovat toxinů v těle, které tam prostě a jednoduše být nemají.

Bolesti hlavy

Bolesti hlavy mohou být způsobeny dlouhodobým nebo chronickým vystavením těžkým kovům. Toxiny, jež se v těle shromažďují a shlukují, mohou způsobovat chronické bolesti hlavy, kterým mnohdy ani tabletky nepomohou.

Dýchací obtíže

Těžká kovová toxicita v těle může způsobovat problémy v oblasti dýchacích cest. Obtížné dýchání může být známkou toho, že je ve vašem těle nadbytek rtuti; že právě probíhá otrava rtutí.

Kožní problémy

Vyrážky a jiné kožní problémy se mohou u lidí objevovat v důsledku otravy těžkými kovy v těle. Problémy s kůží se vyskytují, když toxiny začnou prosakovat z těla skrz kůži.

Bolesti v břiše, křeče

Křeče a bolesti břicha mohou mít řadu různých problémů a obtíží. Jedním z nich jsou toxické otravy těžkými kovy. Když se v těle hromadí těžké kovy, začnou způsobovat škodu různým částem lidského těla, a to včetně reprodukčních orgánů u dospělých.

Zmatenost

Toxicita těžkých kovů můžou ovlivňovat mozek, což se může projevovat ztrátou paměti a zmateností. Jiné neurologické příznaky mohou zahrnovat také bolesti hlavy, podrážděnost, kóma nebo křeče.

Noční pocení

Tělo se často snaží zbavit toxinů skrz pocení. Noční pocení nebo také nadměrné pocení mohou být příznaky otravy těžkými kovy, tělo se jich snaží všemožně zbavit.

Zácpa

Toxicita těžkými kovy může velmi negativním způsobem ovlivnit trávicí systém, což může způsobovat vyčerpání žaludku, průjem a zácpu.

Bolesti kloubů a svalů

Dlouhodobé vystavení toxickým těžkým kovům může způsobovat bolet v celém těle. Bolest kloubů a bolest svalů může být známkou otravy.

Potraviny, které pomáhají při potírání otravy těžkými kovy

Petržel – jde o přírodní antioxidant, který má schopnost vyhledat a zachytit volné radikály, jež mohou způsobit poškození buněk. Má schopnost extrahovat těžké kovy z těla a zabrání tak dalšímu poškozování v důsledku toxicity těžkými kovy.

Koriandr – má schopnost vázat toxické těžké kovy v těle a eliminovat je prostřednictvím přirozeného trávení. Jde o velmi účinnou bylinku, která je přírodním prostředkem. Skvěle umí chránit tělo před toxicitou těžkými kovy.

Chlorella – jde o zelenou řasu ze sladké vody. Má silné antioxidační vlastnosti, které pomáhají při potírání otravy těžkými kovy, zejména pak ve střevech. Může se přidat do vaší stravy jako doplněk a pomůže při detoxikaci těžkých kovů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button