OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Soda a vaše zuby: Co dělá jedlá soda s vašimi zuby?

Jedlá soda. Má jí snad každý ve své kuchyni, používáte jí při pečení a bez ní si mnoho lidí neumí představit svůj život. Ovšem věděli jste, že jedlá soda je skvělá při čištění zubů? Využívá se víc než 150 let. Obecně platí, že zubní pasty jsou hodnoceny na stupnici od 0 do 200 a to v závislosti na jejich abrazivně. To se nazývá RDA tedy relativní dentální abrazivnost. Čistá jedlá soda má 7 RDA. Například takový komerční zubní pasta má RDA 63!!

Jedlá soda jako zubní pasta

Existuje mnoho důvodů, proč použít jedlou sodu pro čištění zubů. Jak už víme, má nejméně abrazivních látek, ovšem umí také zuby bělit, odstraňuje skvrny, je velmi účinná pro ničení bakterií, které způsobují onemocnění dásní a zubní kaz. Podle nedávné studie také čištění zubů s komerční zubní pastou, která obsahuje jedlou sodu, pomáhá výrazně snižovat zubní plak víc, než zubní pasta, která jedlou sodu neobsahuje. Mezi hlavní výhody patří odstranění plaku. Jedlá soda tak zubům propůjčuje celkově zdraví.

Jedlá soda a zuby

Jedlá soda umí změnit pH v ústní dutině. Neutralizuje jej. Pomáhá zvyšovat hodnoty pH v ústní dutině a neutralizovat škodlivé účinky bakteriálních kyselin. Jedlá soda je také skvělý leštící prostředek. Vzhledem k abrazivní povaze pomáhá zubní sklovině. Má na ni dobrý vliv. Kromě toho zvyšuje také absorpci vápníku, který právě zubní sklovinu posiluje. Bylo také prokázáno, že jedlá soda umí snížit zubní plak a to hraje velmi významnou roli v prevenci zubního zdraví. Jedlá soda inhibuje tvorbu zubního plaku na zubech.

Jak čistit zuby s jedlou sodou?

Jedlá soda a voda

  • Voda
  • Jedlá soda

Přidejte do malé nádoby trochu jedlé sody a přidejte vodu. Na chvíli do této směsi ponořte zubní kartáček. Poté zuby čistěte po dobu dvou minut. Rovněž nezapomeňte na jazyk, který čistěte po dobu dvaceti sekund. Mnoho bakterií sídlí právě na jazyku. Následně ústa vypláchněte vodou.

Jedlá soda a peroxid vodíku

  • Peroxid vodíku
  • Jedlá soda

Ponořte kartáček na zuby do peroxidu vodíku a poté jej dejte do jedlé sody. Zuby si touto směsí čistěte po dobu dvou minut. Následně vypláchněte pečlivě ústa vodou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button