Ostatní

Mírná konzumace šampaňského zlepšuje paměť

Nedávná studie zjistila, že šampaňské je nejen chutné, ale může mít také pozitivní vliv na paměť. Skupina vědců potvrdila, že tento temperamentní nápoj obsahuje fenoly, které působí proti problémům s pamětí v souvislosti s věkem, jako je např. demence.

Studie z University of Reading ve Velké Británii zkoumala vliv šampaňského na vliv paměti. Šampaňské a jeho fenoly stimulují signály v mozku a nakonec pomáhají k lepšímu zapamatování si věcí. Působí proti zhoršení paměti při chronickém onemocnění paměti, tedy demence.

Měli byste také vědět, že šampaňské obsahuje vyšší množství fenolů, než bílé víno. Výzkumníci vedoucí studie vřele doporučují vypít jednu až tři skleničky šampaňského týdně. To je podle nich optimální množství. šampaňskéSlavný profesor Jeremy Spencer uvedl, že o těchto zajímavých poznatcích hovoří poprvé. Mírná konzumace šampaňského má potenciál ovlivnit kognitivní funkce, jako je paměť. Vypít však celou láhev je pravděpodobně špatný nápad.

Měli byste být opatrní, protože spotřeba šampaňského a vliv na játra a ledviny nebyl v této studii zkoumán. Dvě sklenky šampaňského však mohou být dobré na srdce a krevní oběh, což snižuje riziko srdečních nemocí a mrtvice. Pijte šampaňské v množství 1-2 skleniček týdně, nepijte láhev sektu každý den, to by vaší paměť rozhodně neposílilo.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button