Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Recepty z červené řepy, které mohou pomoci detoxikovat tlusté střevo a játra

Lidská játra jsou detoxikačními orgány, pomáhají v těle v řadě funkcí. Čas od času mohou játra být zanedbaná a ucpaná a to vlivem stravy, prostředí a také celkové aktivity. Když je zátěž toxinů příliš velká, vaše játra to nemusejí zvládnout. Tyto toxiny se pak v těle ukládají, převážně v játrech. A to způsobuje řadu nepříjemných problémů.

Detoxikace jater

Toxické sloučeniny se ukládají v tkáních a snižují tak kvalitu vašeho zdraví. A v takovém případě je nutno játra čistit a detoxikovat. Pro oživení funkce jater je důležitá detoxikace a čištění jater. Může to velmi výrazně pomoci oživit funkce vašeho těla, zejména pak vašich jater. Existuje však přírodní recept, který je velmi účinný.

Umí pomoci v detoxikaci a tím pádem očistí vaše játra, kterým tak nebude nic bránit ve správné funkci. Hlavní přísadou tohoto receptu je červená řepa. Podle studií je právě červená řepa užitečná při boji s oxidačním stresem a zánětem, což pomáhá játrům dělat svou práci. Navíc, červená řepa obsahuje také:

Pektin – rozpustnou vlákninu, která pomáhá odstranit přidané látky a škodlivé kovy z krevního řečiště.

Betaine – aminokyselina, která bojuje proti srdečním onemocněním, podporuje syntézu proteinů, pomáhá při detoxikaci a při funkci jater.

Betalains – živiny, které podporují schopnost těla bojovat proti zánětu na úrovni buněk posilováním a ochranou buněk.

Obsahuje vlákninu

Červená řepa obsahuje vlákninu, což je nejlepší přítel vašeho trávicího systému. Vzhledem k obsahu vlákniny může červená řepa přirozeně pomoci vašim střevům zbavit se stolici ve střevech. Červená řepa také obsahuje polysacharidy, což je skvělé pro váš trávicí systém. Může také pomoci snížit riziko divertikulárního onemocnění. Pravidelná konzumace červené řepy umí pomoci změkčit stolici a ulehčit tak její průchod ven.

Kromě jiného tento skvělý recept obsahuje také jablka, zázvor, citron, mrkev a kapustu. Co jednotlivé ingredience znamenají?

Jablka – jsou zdravé a umí pomoci v detoxikaci. Obsahují pektin, který pomáhá celému zažívacímu traktu zbavit se nadbytečných toxinů.

Zázvor – kořen zázvoru umí pomoci se zácpou, s nadýmáním a vůbec může pomoci v mnoha dalších problémech, které se mohou objevovat v zažívacím traktu. Umí podpořit nejen zdraví jater a tlustého střeva, ale také můžete použít zázvor při problémech s vředy.

Citron – je skvělý detoxikační prostředek, který můžete využívat ve prospěch tlustého střeva a jater. Obsahuje velké množství vitamínu C a je ideální pro nastartování vašeho metabolismu.

Kapusta – je skvělý pomocník pro játra. Je skvělý pro neutralizaci toxinů ve vašem systému, které způsobují poškození tlustého střeva a jater. Je skvělá pro konzumaci.

Mrkev – je nabitá vitamínem A a rostlinnými flavonoidy. To je skvělé, protože pomáhá osvěžovat a stimulovat celý systém, podobně jako játra.

Tento skvělý recept zvládne doma opravdu každý, pomůže pro detoxikaci tlustého střeva a jater. Vyrobte si jej i vy a očistěte svá játra. Jak na to?

Ingredience:

  • 1 oloupaná červená kapusta
  • 3 oloupané mrkve
  • 6 listů kapusty
  • ½ oloupaného citronu
  • ½ kořene zázvoru
  • 2 nakrájená červená jablka

Postup:

Ideální je použít odšťavňovač. V případě, že jej nemáte, nevadí, použijete mixér. Do něj přidejte dva šálky vody. Přidejte všechny ingredience do odšťavňovače nebo mixéru a pořádně promíchejte. Použijete-li mixér, pak vás ještě čeká přepasírování směsi přes cedník a získáte šťávu.

Tuto šťávu podávejte s kostkami ledu, aby byl chladný. Můžete také využít sklenici s víkem, do níž uložíte tento lék na později. Jde o skvělý recept, který pomůže v detoxikaci střeva i jater.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button