Péče o těloPřírodní léčba

18 bolestí těla vázaných na emoční stavy

Dr. Susan Babel, psycholog specializující se na depresivní příhody v způsobené v důsledku traumatu tvrdí, že mnoho emocí se vztahuje k fyzické chronické bolesti. Existuje mnoho faktorů, které jsou odpovědné za projev fyzické nemoci – nezdravá strava, klimatické a environmentální změny nebo genetické faktory.

Málokdo však ví, že emocionální faktor hraje také velkou roli. Podle několika studií, naše emoce jsou vázány na náš fyzický stav více, než si dokážeme představit.

Tělo reaguje na naše emoce

Naše emoce mohou způsobit mnoho fyzických nemocí, protože tělo reaguje na to, co cítíme a děláme. Toto spojení mysli a těla opravdu existuje a potvrzuje to i několik studií. Naše tělo vysílá varovné signály, když naše mysl není v ideálním stavu. Níže se dozvíte, co všechno mohou způsobit emoce a jaké chronické nemoci jsou s nimi spojeny.

1.          Bolest svalů

Svaly jsou napojeny na naší schopnost vypořádat se z různými životními událostmi a situacemi, do kterých se dostaneme. Pokud momentálně řešíte těžkou životní situaci, mohou vás z toho bolest svaly.

2.          Bolest hlavy

Bolesti hlavy jsou spojeny s rozhodnutím. Pokud jste odkládali důležitá rozhodnutí v poslední době, zhluboka se nadechněte, uvolněte se a soustřeďte se na vyřešení problému. Tím se sníží bolest hlavy a pomůže vám to lépe spát.

3.          Bolest krku

Bolest krční páteře může být způsobena tím, že odmítáte odpustit. Někdy je nutné druhým odpustit, protože si to zaslouží a jindy jen z toho důvodu, že se potřebujete zbavit zátěže a posunout se dál. Jakmile odpustíte všem a necháte za sebou křivdy, bolest přejde.

4.          Bolest dásní

Nejistota a nedostatek odhodlání jsou častým důvodem krvácení dásní a bolesti. Pečlivě přemýšlejte o svých rozhodnutí a jakmile se rozhodnete k činu, nemyslete na strach a případný neúspěch.

5.          Bolest ramene

Pokud trpíte bolestí ramene, může to být způsobené velkým břemenem, který vám leží na ramenou. Snažte se chvíli myslet na největší problém, který vás trápí a zároveň si říct, že nic není tak horké, jak se uvaří.

6.          Bolení břicha

V případě bolesti žaludku, přemýšlejte o všem, co vám způsobuje nepříjemnosti v životě. Gastrointestiální potíže jsou obvykle způsobeny situací, které jsou obtížně zpracovatelné.

7.          Bolest v horní části zad

Chronické bolesti v horní části zad hovoří o nedostatku emocionální flexibility. Osamělost vás zničí, tak se snažte najít nějakou společnost ve svém životě a začněte pracovat na svých emocích.

8.          Bolest kostrče

Bolesti v těchto oblastech jsou spojeny s výsledkem vypjatých a znepokojivých situacích. Pokud je nevyřešíte, bude vás bolest sužovat i nadále, jak fyzicky, tak psychicky.

9.          Bolest kolene

Bolesti kolene nebo loktu se vztahuje ke změně. Pokud jsou vaše kolena bolestivá, nejspíš procházíte změnou. Novinky ve vašem životě mohou být dobré, tak se na vše dívejte z té lepší stránky.

10.    Bolest paže

Bolest v paži je známkou velkého břemene, které vám nedovolují se posunout dopředu. Nejspíš je to způsobené obtížnou situací nebo osobou.

11.    Bolest rukou

Bolest rukou souvisí s něčím, čeho je těžké dosáhnout. Nenechte se stáhnout k depresím a zůstaňte pozitivní. Všechno vám nakonec vyjde, jen tomu musíte dát dostatek času a prostoru.

12.   Bolest kyčle

Bolest v bocích je obvykle způsobena obtížemi k přizpůsobení se změnám.

13.    Bolest svalů a kloubů

Tyto bolesti jsou spojeny s nedostatkem dobrodružství a překonáváním překážek. Začněte svůj život žít naplno a vyhledávejte nové výzvy.

14.    Bolest kolene

Bolest kolene dochází v momentě, kdy jste na sebe příliš přísní. Pamatujte si, jste jen člověk. Zůstaňte pokorní, nedávejte si nereálné cíle a odpouštějte si.

15.    Bolest zubů

Bolest zubů je spojena s pocitem nepohodlí v obtížné situaci. Pravidelně relaxujte a nechte vesmír postarat se o všechny záležitosti. Uvidíte, že vše není tak hrozné, jak to vypadá.

16.    Bolest kotníků

Bolest kotníku je projevem nedostatku potěšení. Užívejte si života, jak nejlépe svedete a nezapomínejte na romantiku.

17.    Pocit vyčerpání a únava

Pokud máte pocit, že jste unavení a vyčerpaní, následujte své sny a pracujte na nich. Neležte celý den v posteli. Tento přístup vás jen více vyčerpá.

18.    Bolest nohou

Bolesti nohou souvisí s depresí, jelikož jsou údy citlivé a odráží všechny negativní emoce v těle.

Jak vidíte, naše emoce mohou být skutečně důvodem pro řadu chronických onemocnění svalů a stavů. Nenechte se ovládat a postupujte podle uvedených rad. Během pár okamžiků se zbavíte nepříjemné bolesti.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button