Spolupráce

Malá nebo velká? Která peněženka bude ideální pro vás?

Peněženka je nezbytným doplňkem mužů i žen. Zejména ženy však někdy mají problém vybrat si mezi tím nepřeberným množstvím vzorů, barev, ale i velikostí. Dámské peněženky totiž nezřídka mohou připomínat malé kabelky a nabízejí skutečně dostatek prostoru nejen pro peníze, ale třeba i pro poznámky, fotky a jiné. Malé peněženky však mají také své výhody. Jak tedy vybrat tu správnou?

Proč vybrat velkou peněženku?

Jestliže máte velkou kabelku a nosíte ji do práce skutečně každý den, pak je asi na místě vybírat mezi velkými modely. Velká dámská peněženka pohodlně pojme všechny bankovky, nákupní seznamy i poznámky. Do spousty menších kapsiček pak můžete snadno uložit platební a jiné karty, doklady nebo cokoliv potřebujete. Pokud ale máte velkou peněženku, je potřeba myslet na to, že například do divadla nebo jen na procházku je trochu nepraktická. V takovém případě se vyplatí pořídit si i menší variantu, do které dáte jen pár bankovek nebo kartu a můžete jít. Nevýhodou velkých peněženek je také to, že se dá snadno zahltit nepotřebnými věcmi. Navíc hrozí, že při ztrátě takové peněženky přijdete skutečně o vše – veškeré doklady, peníze i další kartičky budou pryč.

Pro koho je lepší malá peněženka?

Jestliže nosíte obvykle spíše menší kabelku nebo batůžek či preferujete nosit peněženku v kapse bundy či kabátu, pak je malá peněženka jasnou volbou. Dámská peněženka malá nicméně obvykle pojme jen pár platebních karet, bankovky, které navíc musíme přeložit, a jen několik mincí. Hodí se tedy zejména pro ty, kdo preferují platbu kartou a hotovost používají jen zcela výjimečně.

Více však než velikost je nutné, aby byla peněženka vyrobena z kvalitních materiálů. Jedná se totiž o kousek, který se snadno opotřebovává a pokud nechcete novou kupovat každý rok, je dobré vsadit skutečně na osvědčené prodejce.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button