Přírodní léčba

Jak odstranit vrásky a kruhy pod očima? S pomocí domácích prostředků!

Přírodní kosmetika je využívaná čím dál víc a víc a není divu, její skvělé přínosy na lidské tělo jsou známé. Potřebujete-li se zbavit drobných vrásek nebo kruhů pod očima, pak nemusíte kupovat drahé krémy, které mají jen skvělou reklamu. Vyzkoušejte přírodu. Můžete si vyrobit doma přípravky, které pomáhají vaší pleti, jsou na bázi přírody a přírodních produktů. Své pleti tak poskytnete naprosté maximum, které si také zaslouží.

Komerce nebo příroda?

V televizi vídáte často reklamy, kde ženy s perfektně hladkou pletí nabízejí krém či pleťovou vodu. Podle jejich slov jde opravdu o takový malý zázrak, který vaši pleť uzdraví, odstraní akné, černé tečky, kruhy pod očima nebo vrásky. Omladí pleť a budete díky němu vypadat daleko lépe. Dá se takovým přípravkům však věřit? Obsahují spoustu látek, které mohou citlivějším pokožkám vadit a škodit.

Zkuste sáhnout do řad přírody. Ta nezklame snad nikdy, má spoustu příjemných účinků na pleť, nijak jí neškodí a neobsahuje takřka žádné nežádoucí účinky. Příroda je mocným a skvělým pomocníkem, najděte si ty správné recepty a rázem budete o svou pleť pečovat lépe a dokonce i za zlomek ceny. Co může pomoci na vrásky a kruhy pod očima?

Arganový olej

Projevy stárnutí se mnoho lidí, zejména pak ženy snaží potlačovat. Arganový olej je oním skvělým pomocníkem, který pomůže pleti dodat hydrataci, krásu a napomáhá k mladistvému vzhledu. Ano, výše jsme psali, že tato péče o pleť bude za zlomek ceny a arganový olej není právě nejlevnější, ale jde o investici, která se vám vyplatí. Navíc, nebudete jej využívat chvíli, vydrží vám dlouho.

A čím tak skvěle pomáhá? Obsahuje kyselinu olejovou, linolovou, stearovou a palmitovou, dále v něm najdete vitamín E, kyselinu felurovou, fenoly, karoteny a mnoho dalšího. Díky používání tohoto oleje bude vaše pokožka krásně pružná, napomůže hojení nebo vyhlazení vrásek a také pomáhá tvorbě nových.

Mandlový olej

Mandlový olej obsahuje spoustu minerálů a vitamínu, zejména pak vitamín E. Umí krásně oživit pokožku a zaměřuje se na mladistvý vzhled, umí zesvětlit pokožku a dodat jí ten správný tón. Také pomáhá proti tmavým kruhům pod očima, můžete jej aplikovat přímo pod oči a nechat přes noc. Má regenerační účinky, udržuje vlhkost, hydratuje a obličej vypadá zdravě.

Esenciální oleje

Na kruhy pod očima a vrásky se hodí také esenciální oleje, zejména pak santalové dřevo a kadidlo. Oba mají na pokožku velmi skvělé účinky, santalové dřevo prokrví pokožku a působí na zralou a suchou pleť. Kadidlo zase napomáhá buňkám k jejich správné regeneraci, hojí jizvy po akné nebo je účinným bojovníkem proti stárnutí.

Domácí sérum na vaši pokožku

Všechny výše zmíněné vitamíny můžete smíchat do domácího séra, které působí na pokožku velmi blahodárně. Vyrobit si jej je jednoduché, zvládne to opravdu každý a to za pár minut. Vyzkoušejte jej i vy!

Co budete potřebovat:

  • 2 tobolky vitamínu E
  • 5 ml mandlového oleje
  • 5 ml arganového oleje
  • 3 kapky kadidlového esenciálního oleje
  • 3 kapky esenciálního oleje se santalovým dřevem

Jak postupovat:

V misce smíchejte všechny ingredience. Jakmile máte hotovo, aplikujte na pokožku. Zbytek si uschovejte, ideálně do uzavíratelné sklenice nebo menší mističky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button