Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Vyléčte suché a popraskané paty s touto směsí

Popraskané paty nevypadají vůbec hezky; jde o problém, který mnoho lidí neřeší a raději potichu trpí. V létě navíc nepůsobí suché a popraskané paty esteticky dobře v otevřené obuvi. Je mnoho faktorů, které tento problém způsobují, avšak vždycky jde o něco, co je nepříjemné. Je potřeba s tímto problémem něco dělat, začít jej řešit nejen z estetického hlediska, ale také z hlediska zdravotního.

Problémy s patami

Suché a popraskané paty mohou v některých případech vést až k bolesti nebo infekci. Existuje mnoho faktorů, které mohou mít vliv na vaše nohy a na tyto problémy. Může to být například suchý vzduch, nedostatek vlhkosti, špatná obuv, časté tréninky, špatná péče o nohy, dlouhé stání na tvrdé podlaze, stárnutí, nezdravá strava a podobně.

Lidé často navštěvují nehtové salony a různé lázně, kde podstupují kosmetické procedury. Pedikúra, manikúra a další a další procedury jsou dnes na denním pořádku všech nehtových salonů. Navíc, teď v létě se připravujete na dovolenou, na sezónu otevřené obuvi. Pokud budete chodit na tyto procedury pravidelně, bude to nejen finančně náročné, ale také se zde využívá mnoho chemikálií a látek, které vašemu tělu nemusí vždycky prospívat.

Domácí péče o vaše nohy

Naštěstí existuje všestranná metoda péče o nohy, která se provádí v pohodlí vašeho domova. Díky tomu můžete svým nohám zabezpečit dobrou péči. Stačí využít sílu esenciálních olejů, například olej z tea tree, olej z máty. Díky tomu omladíte nohy, zvlhčíte je a budou chráněné před plísněmi a bakteriemi, kterými můžete trpět.

Toto je jednoduché a přirozené řešení, směs si připravíte doma. Poté už do ní stačí jen nohy namočit a máte hotovo! Jak si připravit tuto směs?

Ingredience:

  • 3 polévkové lžíce jedlé sody
  • 4-5 litrů teplé vody v lavoru
  • Hydratační přípravek
  • Pemza
  • Levandulový olej

Postup:

Vezměte lavor nebo vaničku a nalijte vodu. V ní promíchejte jedlou sodu, dokud se úplně nerozpustí. Můžete přidat pár kapek levandulového oleje, což má uklidňující účinek; pomáhá uklidnit nohy po celém dni, umí také zmírnit, popřípadě úplně odstranit zápach. Do této směsi namočte nohy a nechte působit patnáct až dvacet minut.

Nohy z lázně vytáhněte, otřete a použijte pemzu. S její pomocí opatrně odstraňte suchou pokožku z nohou. Jakmile takto učiníte, vezměte hydratační přípravek, který na nohy aplikujte. Využívejte takové přípravky, které mají vysoký obsah glycerin,  nebo můžete sáhnout přímo po kokosovém oleji. Jestliže provádíte tuto proceduru před spaním, doporučujeme vzít si ponožky, abyste udrželi vlhkost.

Jak často provádět?

Tento proces doporučujeme provádět jednou až dvakrát týdně, jednou až dvakrát měsíčně v zimním období. Chcete-li, můžete přidat jedlou sodu do vody a vytvořit tak pastu na odlupování pokožky. Je to velmi jednoduché a uvidíte, že skvěle účinné!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button