Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Chcete přestat kouřit? Využijte tuto bylinku!

Kouření je špatné, víme to všichni. Pro lidské tělo má neblahé následky, které ohrožují lidské zdraví. Mnozí by i možná chtěli přestat kouřit, jenže zbavit se toho zlozvyku není vůbec jednoduché. Často je to pro lidi nemožné. Jedním z hlavních důvodů, proč kuřáci kouří je nikotin. To je látka, kterou je možno najít v cigaretách. Právě kvůli této látky si na cigarety a kouření navyknete. Tělo si na nikotin zvykne, čím víc nikotin využíváte, tím víc ho vaše tělo potřebuje.

Tělo potřebuje nikotin

Jste-li závislí na nikotinu, pak se budete cítit špatně, když nebudete mít pravidelný přísun nikotinu. Budete se cítit nervózně a budete mít velkou chuť na cigaretu. Nějaký čas trvá, než se s těmito příznaky tělo vypořádá a vrátí se do normálu. Většina fyzických příznaků mizí po několika dnech, ale chutě na cigaretu ty přetrvávají a mohou být dlouhodobé. Proto se také mnoho lidí k cigaretám vrátí. Chcete se opravdu vzdát kouření?

Stévia jako pomoc v boji s kouřením

Podle nedávné německé studie může stévie pomoci v léčbě kouření a také v závislosti na alkoholu. Tato bylina zablokuje chutě, které se snaží váš mozek vysílat. Jde o rostlinu, která pochází z Paraguaye a po staletí se využívá jako přírodní sladidlo. V boji s kouřením stačí pár kapek stevie přímo na jazyk a to kdykoliv, kdy pocítíte chuť na cigaretu. Jde o jednoduchý krok, který umí velmi dobře pomoci.

Stévie je k dostání v práškové nebo tekuté formě v supermarketech a prodejnách se zdravou výživou. Umí také velmi dobře bojovat proti obezitě, pomáhá při léčbě cukrovky, hypertenze. Můžete jí také využít v péči o pokožku. Vyživuje a zjemňuje vaši pleť. Stévie může být také použitá v boji proti akné, skvěle působí proti dermatitidě.

Jak stévii pěstovat doma?

Stévie nemůže přežít v mrazivých podmínkách, má ráda teplo a slunce. Umístěte stévii do vysoké nádoby s velmi kvalitní půdou. Umístěte ji tak, aby byla vystavená přímému slunečnímu záření. Nechte rostlinu v dobře odvodněné a volné půdě, může mít výšku 1 – 3 stopy. V létě použijte mulč, abyste zabránili sušení. Nepoužívejte mokrou půdu a ujistěte se, že máte dobrou drenáž. Na podzim odstraňte květy, aby se rostlina stimulovala pro nový růst listů. Listy jsou nejsladší právě na podzim.

Když listy odstraníte, vysušte je, abyste je mohly využívat co možná nejdéle. Odstraňte listy, položte je na nějakou tkaninu či jiný povrch (ne kovový) a listy nechte na slunci. Jde o proces, který trvá jeden den, poté listy sesbíráte a umístíte do misky, kde je rozdrtíte. Vznikne vám prášek. Ten dejte do vzduchotěsných obalů. Takovýto prášek můžete přidávat do jídel a nápojů, čímž je osladíte.

Jak používat stévii?

Abyste se zbavili chutě na nikotin, aplikujte pár kapek tekuté stévie přímo na jazyk a to ve chvíli, kdy máte touhu znovu si zapálit. To tuto touhu pomůže zastavit.

Jestliže chcete nahradit cukr, využijte 1/8 čajové lžičky sušené stévie. To se rovná jedné čajové lžičce cukru. V průběhu vegetačního období můžete použít čerstvé listy. Čerstvé listy jsou přibližně ¼ koncentrované jako prášek ze stévie.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button