Péče o těloPřírodní léčba

5 nápojů, které pomohou spalovat tuk a vyčistit játra

Játra jsou důležitým orgánem v lidském těle a proto je nutno je udržovat čisté a zdravé. Podle mnohých odborníků je také detoxikace jater důležitou součástí procesu hubnutí a zápasu s obezitou. Mohou mít játra vliv na hubnutí a na pár kilogramů navíc?

Odpovědnost orgánu

Játra jsou zodpovědná za takřka pět tisíc tělesných funkcí a to včetně schopnosti čištění krve, podpora trávení tuků a zvyšování metabolické aktivity. Ve chvíli, kdy volíte různé diety a sestavujete jídelníček, může to mít vliv na vaše tělo. Špatně zvolená dieta nebo neustálé vystavování toxinů může mít vliv na funkci jater.

Játra vlivem toho fungují jen z poloviny a někdy bohužel vůbec. Vlivem toho je opravdu důležité sestavit si správný detoxikační plán, který by pomohl odstranit všechen odpad a škodlivé látky z vašich jater. Díky tomu se jaterní funkce opět obnoví a budou plnit přesně ty funkce, které mají.

Přinášíme vám pět zdravých nápojů, které mají detoxikační a léčivé vlastnosti, které pomáhají při hubnutí. Pijí se před spaním, očistí játra a pomohou také snížit nějaký ten kilogram.

Proč se tento nápoj pije před spaním?

Větší část detoxikace se provádí během prvního dne, těsně před snídaní. Tyto nápoje se konzumují večer, před spaním a podle tradiční čínské medicíny funguje na játra nejlépe mezi jednou a třetí hodinou ráno. Játra získávají živiny z nápoje a to těsně před spaním. Podpoří to procesy, které jsou nezbytné pro úplné a správné čištění. Také pomáhají podpořit zdravější metabolismus, který snižuje množství toxinů v těle a zvyšuje spalování tuků. Jaké nápoje si pro detoxikaci můžete připravit?

Nápoj z heřmánku

Heřmánkový čaj je jedním z nejlepších nápojů. Pomáhá a podporuje čištění jater a je skvělé na trávení, díky antioxidantům. Má také sedativní vlastnosti, umí zmírňovat stres, zlepšovat kvalitu spánku. Je nutno také zdůraznit, že heřmánkový čaj má taky protizánětlivé vlastnosti, které jsou ideální ve chvíli, kdy bojujete se zanícenými svaly. Jak si tento čaj připravit?

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce květů heřmánku
  • 1 šálek vody (250 ml)

Postup:

Uvařte jeden šálek vody, dejte pryč z tepla a přidejte heřmánek. Nechejte vychladnout asi deset minut a poté konzumujte. Tento postup opakujte večer co večer a to minimálně dva týdny.

Teplá citronová voda

Teplou citronovou vodu mnozí využívají ráno, ihned po probuzení, aby se jejich tělo nabudilo. Přinese spoustu výhod, když jí budete konzumovat večer, před spaním. Citron má silné diuretické a čisticí vlastnosti, které podporují funkci jater a celkově pomáhají pro lepší zdraví. Jak si jej připravit?

Ingredience:

  • 1 citron
  • 1 šálek vody (250 ml)

Postup:

Vařte vodu, kterou následně stáhněte z tepla a přidejte šťávu z citronu. Tento nápoj pijte půl hodiny před spaním a to minimálně tři po sobě jdoucí týdny.

Zázvorový a citronový čaj

Zázvor a citron je skvělou kombinací pro hubnutí a zároveň pro lepší zdraví. Obě složky obsahují významné množství vitamínu C a dalších antioxidantů, které pomáhají bojovat proti nemocem, a zlepšují metabolismus. Zázvor je protizánětlivý a také pomáhá například eliminovat celulitidu a podobně. Jde o čaj, který má také termogenní účinek a eliminuje odpadní látky. Citron zase pomáhá posilovat imunitní systém a působí jako silný čisticí prostředek, který pomáhá v břišních partiích. Jak tento nápoj připravit?

Ingredience:

  • 1 plátek zázvoru
  • ½ citronu
  • 1 šálek vody (250 ml)

Postup:

Uvařte šálek vody, přidejte zázvor a šťávu z půlky citronu. Nechejte deset až patnáct minut odstát a poté vypijte. Tento čaj konzumujte minimálně třikrát týdně.

Mátový čaj

Mátový čaj pomáhá zlepšovat trávení a to zejména po vydatném jídle. Mentolové esence zvyšují schopnost těla eliminovat odpadní produkty, které by jinak zůstaly v játrech a tlustém střevě. Jak si jej připravit?

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce mátových listů (20 gramů)
  • 1 šálek vody (250 ml)

Postup:

Do hrnce s vodou přidejte listy máty a vařte asi dvě minuty. Nechejte louhovat a po chvíli sceďte. Pijte tento čaj asi půl hodiny před spaním. Ideální je konzumovat jej před spaním minimálně tři týdny.

Čaj z ovesných vloček

Ovesné nápoje obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů. Ty pomáhají zlepšovat trávení při čištění jater a střev. Mají také uvolňující účinek, který pomáhá pro celkový klid a lepší spánek. Jak si jej připravit?

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce ovesných vloček (30 gramů)
  • 1 šálek vody (250 ml)

Postup:

Namočte ovesné vločky na asi sedm hodin. Poté je promíchejte s jedním šálkem vody, přidejte med, pokud chcete nápoj sladší a podávejte s několika kostkami ledu. Pijte nejméně třikrát týdně.

Tyto nápoje pomáhají při detoxikaci těla. To je důvod, proč využívat některý z výše uvedených nápojů. Vyzkoušejte je i vy!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button