OstatníZdravé tipy

Jak rozmrazujete maso? Tento způsob je nejjednodušší a přitom nejlepší!

Mrazit a následně rozmrazit maso je v domácnostech velmi běžné, uchováte jej tak pro pozdější přípravu a máte ho vždycky po ruce, kdy potřebujete vařit. Jsou různé způsoby, jak rozmrazovat maso či jiné potraviny, každý má ten svůj. Někdo maso nechává na stole, jiný jej dá do lednice, další využívá mikrovlnou troubu.

Studie prokazují

Studie prokázaly, že potraviny drtivá většina lidí rozmrazuje špatným způsobem. Vědci se touto problematikou zabývali a Susan Eksted říká, že většina lidí dělá velkou chybu. Vložit zmražené potraviny do lednice a nechat je tam přes noc pomalu rozmrznout je úplně špatně!

Pomůže studená voda

Dr. Susan poukazuje na to, že nejlepší způsob, jak jídlo rozmrazovat je umístit jej do studené vody. Nevyužívejte jiné způsoby, to jsou obvykle jen mýty. Tento způsob rozmrazování je nejlepší, zachováváte chuť jídla. Voda vede teplo lépe, než vzduch. Tento způsob je také nejrychlejším, jak rozmrazit maso a ryby. O této metodě vědci vědí již dlouho a ví to dokonce i profesionální kuchaři. Jen k běžným uživatelům se tato informace ještě nedostala.

steak-1326512_960_720

Jak na to?

Rozmrazit maso s touto metodou je jednoduché, vezměte maso a vytáhněte jej ze sáčku. Zabalte do průhledné fólie a dejte do studené vody. Nyní už stačí jen čekat na to, až se maso samo rozmrazí. Je to velmi jednoduchý a účinný způsob.

Další způsoby rozmrazování

Lidé obvykle rozmrazují své potraviny v chladničce. Jednoduše jej do ní umístí a nechají přes noc. A proč? Podle odborníků je to nejpravděpodobněji proto, že lidé věří, že je to nejvíce hygienický způsob rozmrazování. Maso je možno také rozmrazit v mikrovlnné troubě, ovšem to je podle odborníků velká chyba.

U této metody může docházet k velkému poškození masa. I přesto, že je možno rozmrazit maso několika způsoby, nedoporučujeme rozmrazovat maso v mikrovlnné troubě. Vyzkoušejte výše doporučený způsob, který je šetrný a snadný.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button