Péče o těloPřírodní léčba

Tento recept pomůže posílit imunitní systém

Zdraví má člověk jen jedno, proto by se o něj měl pečlivě starat. Jíst zdravě, sportovat, vyhýbat se nezdravým zlozvykům. I tak vaše tělo může napadnout chřipka, angína nebo další jiné onemocnění. Na podzim a v zimě je procento vzniku nemoci vyšší, proto lidé musí své tělo chránit a posilovat svůj imunitní systém.

Oslabený imunitní systém

Ve chvíli, kdy je imunitní systém oslabený, bakterie a viry mohou lidské tělo napadnout mnohem snadněji. Tělo je oslabeno, nemá svůj ochranný štít. Posílit imunitní systém je důležité a můžete to udělat mnoha způsoby. Například si můžete připravit chutný, výživný a posilující nápoj.

Přinášíme jeden z mnoha skvělých receptů, který využívali už naši prarodiče. Tento recept také velmi oceňují lékaři. Jde o jednoduchý a velmi přínosný recept. Stačí si jej jen připravit a můžete konzumovat. Jak na to?

Ingredience:

  • 500g rozinek nebo sultánek
  • 500g sušených meruněk
  • 500g fíků
  • 500g vypeckovaných sušených švestek
  • 500g medu
  • 2 šálky vlašských ořechů
  • 1 neoloupaný citron

Postup:

Všechny přísady, s výjimkou citronu, rozdrťte v kuchyňském mixéru, robotu nebo strojku. Poté přidejte med a opět míchejte a to do doby, než získáte hladkou pastu. Tu následně dejte do sklenic, uzavřete a uschovávejte v lednici.

Jak konzumovat:

Tuto vitamínovou bombu plnou zdravých tuků, která pomáhá posílit imunitní systém dětí i dospělých je dobré konzumovat třikrát denně, zhruba třicet minut před jídlem. Váš imunitní systém se posílí a tělo bude odolnější nemocem!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button