Krása

Vyrobte si doma příjemný citronový peeling

V drogeriích je dnes spousta přípravků, které pomohou jemně obrušovat pokožku.

Jak používat peeling?

Hlavní je to moc nepřehnat, nepoužívat jej moc často, protože pak se může objevovat zarudnutí nebo podráždění pokožky. Ideální je využívat peeling zhruba co tři až čtyři týdny, díky čemuž se pokožka mírně vyhladí. Je nutno se také vyvarovat oblasti očí a rtů, protože to jsou jemné části pokožky.

Co je to scrub?

Setkali jste se už s tímto pojmem? Pak jde o tělový peeling, při kterém se využívají hrubá zrna. Je nevhodný pro pleť, kde je pokožka jemná. Ideální je na kolena, lokty, chodidla či kotníky. Opět je nutno jej nanášet na navlhčené tělo, jemnými a krouživými pohyby odstranit odumřelé kožní buňky a tím pádem pokožku zjemnit.

Scrub si můžete opět koupit v obchodech a drogeriích nebo si jej můžete vyrobit doma. Není to nic složitého, je to jednoduché a přitom rychlé. Vyzkoušejte i vy domácí citronový peeling na tělo!

Co budete potřebovat:

  • 2 šálky granulovaného cukru
  • 1 šálek kokosového oleje
  • Několik kapek esenciálního citronového oleje

Jak postupovat:

V misce smíchejte granulovaný cukr s kokosovým olejem. Měl by být tuhý, aby vše šlo mnohem lépe spojit. Pečlivě rozmíchejte.

Přidejte několik kapek esenciálního citronového oleje, podle vaší potřeby. Někdo má rád jemně vonící přípravky na tělo, jinému nevadí intenzivní vůně. Opět vše promíchejte a máte hotovo!

Potřebujete-li uchovat peeling, pak jej dejte do sklenice či misky, kterou lze velmi dobře uzavřít. Nyní už jen peeling využívejte podle potřeby!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button