Jídlo a stravováníKrásaPéče o těloPřírodní léčba

Šťáva z aloe vera – proč ji pít a kde jí vůbec najdete?

Aloe vera má dlouhou historii a je známá jako skvělý pomocník při problémech se zdravím. Používá se v kosmetice, jako zdravotní tonikum nebo napomáhá také při problémech s trávením. V celém světě je uznávaná a spousta lidí si bez ní už nedokážou představit svůj život. Využívá se v alternativní i přírodní medicíně.

Pomoc ve formě aloe vera

Aloe vera šťáva se může používat pravidelně, jako klasický zdravotní posilovač nebo pomocný prostředek, který je pro tělo bezpečný. Tento článek přináším některé hlavní a velmi dobré důvody, proč sklenici šťávy z aloe vera zařadit do svého každodenního jídelníčku. Vyzkoušejte to i vy, vaše tělo a zdraví vám poděkuje!

Aloe vera pomáhá alkalizovat

Pro správné a dobré zdraví musí být krev v těle mírně alkalická (pH mezi 7,35 a 7,45). Když hodnota pH klesne pod 7,35, tělo může být náchylnější k mnoha různý, chorobám. Tento stav se označuje jako acidóza. Je-li vaše strava bohatá na kyselé potraviny (potraviny živočišného původu, zpracované potraviny, alkohol, cukry a podobně) a chudá na zeleninu a ovoce, mění se pH v krvi. Aloe vera má zase alkalizující účinek na lidské tělo. Odstranění kyselých potravin z těla je jedním ze způsobů, jak zvýšit zásaditost. Zvýšení okysličení krve může být dalším podprůměrným mechanismem. Pijte proto šťávu z aloe vera, což pomůže obnovit rovnováhu. Ihned pocítíte rozdíl.

Aloe vera má protizánětlivý účinek

Četné chronické onemocnění včetně cukrovky, syndromu dráždivého střeva (IBS), artrritidy a rakoviny jsou způsobovány zánětem. Protizánětlivý účinek aloe vera je částečně připisován přítomnosti rostlinných sterolů jako je kampesterol, lupeol a sitosterol. Zabraňují zánětlivému procesu. Lokalizovaný protizánětlivý účinek činí aloe vera skvělou pro popáleniny a hnojení ran. Obecně má aloe vera protizánětlivý účinek a je skvělý pro osoby s artritidou, IBS, onemocnění srdce nebo pro osoby s Crohnovou chorobou.

Aloe vera detoxikuje tělo

Aloe vera může zlepšit funkci jater a podpořit detoxikaci. Šťáva se váže na toxiny v žaludku, absorbuje je a činí tak méně škodlivými. Aktivuje také enzymy odpovědné za detoxikaci. Detoxikační účinky šťávy z aloe vera není omezen na trávicí trakt. Pravidlená konzumace zajistí eliminaci cirkulujících toxinů v těle. Stačí už malý šálek šťávy aloe vera každé ráno a večer, a vaše střeva zůstanou čistá a zdravá.

Aloe vera pomáhá udržovat tělo hydratované

Aloe rostlina má schopnost zadržovat vodu, což je ideální způsob, jak předcházet nebo léčit dehydrataci. Tělo může začít zůstat hydratované, pomáhá tělo detoxikovat tím, že poskytuje způsob, jak tělo propláchnout a vyčistit všechny nečistoty z těla. Šťáva také pomáhá dodávat do těla dávku živin, které optimalizují výstup orgánů těla. To je důležité, protože ledviny a játra jsou většinou zodpovědné za detoxikaci krve a tvorbu moči.

Aloe vera zvyšuje hladinu vitamínů a minerálů

Je bohatá na vitamíny a minerály, obsahuje B komplex vitamínů B1, B2, B6 a B12, podobně jako vitamíny A, C a E. Jde také o dobrý rostlinný zdroj kyseliny listové. Co se týče minerálů, tak obsahuje železo, měď, zinek, vápník, sodík, draslík, hořčík, mangan a chrom, které jsou v aloe vera přítomny v různém množství.

Aloe vera poskytuje esenciální aminokyseliny

Aloe vera není potravina bohatá na bílkoviny, ale obsahuje spoustu esenciálních aminokyselin a většinu ostatních aminokyselin. Některé se tak označují jako nezbytné, protože tělo je nemůže syntetizovat. Měli by proto pocházet z jídla. Velmi málo rostlinných zdrojů má kompletní sadu esenciálních aminokyselin a aloe vera je jednou z těchto rostlin.

Aloe vera šťáva je pomocníkem při trávení

Trávicí problémy bohužel sužují spoustu lidí. Plynatost, nadměrné kyselosti, zánět žaludku a střevní problémy. Mírné gastrointestinální infekce, potravinové toxiny a alergie se také mohou projevit jako poruchy trávení. Vzhledem k tomu, že aloe vera je antimikrobiální a protizánětlivé, může zmírnit žaludeční poruchy a obnovovat normální trávení. Vzhledem k tomu, že aloe vera je antimikrobiální a má protizánětlivé účinky, může zmírnit žaludeční poruchy a obnovit normální trávení. Podporuje pohyb potravin v trávicím traktu a podporuje jejich rychlejší eliminaci. Pijte šťávu z aloe vera dvakrát až třikrát denně po dobu jednoho týdne. Jde o jeden z nejúčinnějších a nejbezpečnějších způsobů, jak se zbavit trávicích problémů.

Aloe vera podporuje pravidelné pohyby střev

Nepravidelný pohyb střev je údajně hlavní příčinou mnoha nemocí a to i včetně rakoviny. Užívání šťávy z aloe vera každý den napomáhá zajistit pravidelné pohyby střev. Tento přírodní nápoje je skvělou alternativou jiných laxativ, které jsou nešetrné k trávicímu systému.

Aloe vera pomáhá při redukci váhy

Aloe vera nemusí mít úplně přímý účinek na hubnutí, může být spíš takovým sekundárním pomocníkem. Může například pomáhat s detoxikací. Akumulace tuku je mechanismem těla, jak pomoci zabránit škodlivým látkám. Pokud jsou pravidelně eliminovány, existuje míň a míň důvodů, proč vaše tělo uchovává tuk.

Aloe vera snižuje hladinu cukru v krvi

Trpíte-li diabetem typu 2, může aloe vera snížit hladinu cukru v krvi. Většina pacientů s cukrovkou také nese v krvi velké množství lipidů. Snížením hladiny lipidů v krvi může aloe vera pomoci při léčbě cukrovky. Šťáva z aloe vera je však přínosná pouze pro ty pacienty, kteří mají cukrovku typu 2, ne ti, kteří mají cukrovku typu 1.

Aloe vera pomáhá snížit hladinu cholesterolu v krvi

Je-li hladina cholesterolu vysoká, pijte denně šťávu z aloe vera. Studie ukázaly, že sloučenina s názvem beta-sitosterol, která je přítomná v aole vera, může snížit hladinu špatného cholesterolu ve vašem těle. S pomoci aloe vera můžete dostat hladinu cholesterolu pod svou kontrolu. Může také pomoci snížit riziko stavů, které se spojují s cholesterolem jako například srdeční choroby, mrtvice, cukrovka nebo vysoký krevní tlak.

Aloe vera zlepšuje orální zdraví

Šťáva z aloe vera podporuje zdraví zubů, protože není kyselá ani sladká. Problémy se dásněmi, charakterizována zánětem a krvácením z dásní, je častým příznakem zhoršujícího se orálního zdraví. Má skvělé účinky, může pomoci překonat onemocnění dásní, zatímco její antimikrobiální účinek může udržovat bakterie pod kontrolou. Je známo, že může pomoci snížit vředy v ústech. Jediné, co je potřeba udělat, je převalovat šťávu aloe vera minutu nebo dvě v ústech.

Kde můžete šťávu z aloe vera najít?

Šťávu z aloe vera můžete koupit dnes už na mnoha místech. Například na internetových obchodech, na většině farmářských trhů, v obchodech se zdravou výživou nebo je najdete dnes už také v supermarketech. Při výběru šťávy z aloe vera je důležité zvážit také kvalitu produktu. Sledujte organickou, čistou a stoprocentní aloe vera šťávu. Je důležité pít čistou šťávu aloe vera než směs. Proto je dobré číst pečlivě etikety na lahvi.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button