KrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Problémy se striemi, je lepší proti nim zakročit včas!

Popraskané pruhy v kůži, které se usazují na lidském těle, zejména pak v okolí břicha, stehen, boků, paží, prsou, spodní části zad nebo dokonce i lýtek. Mohou být různě silné, rudé, fialové nebo vybledlé. Tak se projevují problémy jménem strie. Při bližším prozkoumání jsou vidět a pro mnohé ženy jsou tyto nevzhledné kožní značky problém, kvůli kterému se nesvléknou v létě do plavek.

Strie na těle

Strií se chcete jednou pro vždy zbavit, proto mnohé ženy neváhají kupovat spoustu krémů, chladivých gelů, mastiček a dalších přípravků. Do odstranění strií tak neváháte investovat opravdu vysokou sumu peněz. A jaký je tedy výsledek? Ne vždycky jsou krémy a další přípravky tak účinné, jak by podle reklamy měly být. Nepříjemné a nevzhledné strie se tak objevují častěji a častěji a nic moc nepomáhá. A by tento problém řešíte a trápíte se.

Nejčastější příčiny vzniku strií:

  • Rychlé přibírání na váze a následná obezita
  • Rychlý růst
  • Vzpírání
  • Těhotenství
  • Hormony

Prevence je důležitá součást léčby

Strie jsou bohužel součástí lidského těla, a i když zhubnete, popřípadě se tělo po těhotenství změní, strie se jen tak nevzdávají. Obvykle strie nezmizí, můžete jejich projevy zmírnit, jejich barva bude bledá, jemná a nebudou tolik vidět. Na těle bohužel v drtivé většině případů zůstávají. Takže určitě není dobré investovat nesmyslně do spousty komerčních přípravků a produktů.

Pokud se strie objevují během těhotenství, pak je dobré myslet na prevenci. Tedy posilovat svaly břišní stěny pomocí pravidelného cvičení. Pomůže také při sprchování střídat teplejší a studenější vodu. Dále můžete sáhnout po zvláčňujících přípravcích, které můžete používat během masáží.

Co může pomoci?

  • Udržujte pokožku stále hydratovanou – tedy pijte dostatečné množství vody, což pomáhá pokožku napnout a dodávají ji dostatečné množství vody
  • Masti bohaté na vitamín E – ty aplikujte na místa, kde by se strie mohly objevovat
  • Vyhněte se diuretikum – například kofeinu, alkoholu a podobně.
  • Hydratujte pokožku – pravidelná aplikace krémů po sprchování je nedílnou součástí prevence
  • Ovoce a zelenina – ve svém jídelníčku si najděte místo na pravidelnou konzumaci zeleniny a ovoce, které pomohou nejen proti striím, ale celkově pomohou vašemu tělu.

Strie je lépe léčit čerstvé

Pokud už se na vašem těle strie objeví je nutno je začít ihned řešit. Nenechejte jejich léčbu na později, protože starší strie už nepůjde tak dobře léčit. Již při prvních náznacích nově vznikajících strií je dobré začít problém řešit. Proč? U čerstvých strií jde lépe ovlivňovat proces hojení a výsledný vzhled pak bude vypadat o dost lépe.

Léčba laserem

Ve chvíli, kdy se strie objeví, máte spoustu možností řešení. Jednou z nich je právě léčba laserem. Nelze se jich zbavit úplně, jde o jizvy, které bohužel z těla nadobro a úplně neodstraníte, laser však může pomoci rapidně jejich vzhled zmírnit, takže budou takřka neviditelné.

Jsou-li strie zarudlé, znamená to, že jsou v nich zmožené cévky a na tento druh strií se používá barvivový laser. Ten reaguje a za vzniku tepla rozrušuje cévy, následně se vstřebávají. Ihned po aplikaci laseru budou strie tmavé. Nemusíte se bát, není to natrvalo, během pár dní tmavnutí postupně vymizí a strie zblednou. Takové ošetření však vyžaduje nemalou investici, která se rozhodně vyplatí víc, než krémy a různé gely, které mají velkou reklamu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button