Jídlo a stravováníKrásaPřírodní léčba

Domácí a zcela přírodní recept na šampón a kondicionér, po kterých vaše vlasy budou zářit!

Podívala jste se někdy na zadní stranu šampónu nebo kondicionéru a viděla jste kolik složek bylo v té malé láhvi? A nejen to, ale kolik z těch složek můžete skutečně vyslovit? Mnohé z těchto složek jsou drsné chemikálie, které nakonec dělají větší škody nejen na vlasy, ale i na pokožce. Zastavte vyhazování peněz za kondicionéry a šampóny, který jste koupili v obchodě, a místo toho si vytvořte svůj vlastní doma zcela přírodní.

DIY – šampon

Ponechte si prázdnou lahvičku od šampónu na vytváření vlastního šampónu. Je to velmi jednoduché a vyžaduje to jen několik ingrediencí.

Složení

Čisté kastilské mýdlo

Zelený čaj (1 šálek, vařený 30 minut)

Olivový olej

Med organický

Nejprve připravte svůj zelený čaj a nechte ho vařit po dobu nejméně 30 minut. Po uplynutí doby vyhoďte čajový sáček a nalejte zelený čaj do láhve. Dále zkombinujte 1 šálek kastilského mýdla, 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 1 lžičku čistého organického medu do láhve. Dobře to protřepejte, až se vše důkladně promíchá. Můžete také přidat do šampónu nějakou vůni přidáním svého oblíbeného esenciálního oleje.

Chcete-li se zaměřit na konkrétní typ vlasů nebo problém, vyměňte zelený čaj s hrstkou čerstvých bylin (nebo lžíci sušených bylinek) ponořený do vroucí vody po dobu 30 minut. Vyberte si nejlepší bylinu podle níže uvedených návrhů:

Pro tmavé vlasy přidejte některé listy šalvěje

Pro mastné vlasy zahrňte řebříček

Pro lesklé vlasy přidejte květy měsíčku

Pro lupy / svědící pokožku hlavy přidejte do šamponu mletý kořen lopuchu

DIY – kondicionér

Nahraďte starý kondicionér jednoduchým oplachováním 2-3krát týdně. Nejenom, že po tomto oplachovém kondicionéru budete mít lesklé a záviděníhodné vlasy, ale nahradíte značku zakoupenou v obchodě s toxickými látkami svou vlastní bezpečnou a efektivní kombinací.

Složení:

Horká voda

jablečný ocet

rozmarýn

Váš oblíbený bylinný čaj, 1 sáček (pro vůni)

Umístěte 2 ½ šálku horké vody do hrnce a pak jí spojte s ½ šálkem jablečného octa, větvičkou rozmarýnu a vybraným sáčkem bylinného čaje. Přikrejte a nechte luhovat nejméně 30 minut.

Použijte podle potřeby.

DIY – 2 v 1

Pro rychlou a snadnou kombinaci 2 v 1 kombinujte do svého mixéru jeden citron, oloupaný a jednu oloupanou okurku. Masírujte tuto směs do vlhkých vlasů před použitím šamponů a kondicionérů.

Můžete si snadno ušetřit peníze a zachránit zdraví vlasů tím, že vytvoříte vlastní šampon a kondicionér doma. Vytvoříte-li si ho doma, budete přesně vědět, co v něm je, a že žádný z nich není testován na nevinných zvířatech. Vychutnejte si domácí péči o vlasy!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button