Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Zdravá pleť – vyzkoušejte tyto potraviny

Každá žena to moc dobře zná, pečuje pravidelně o svou pleť a vůbec pokožku celého těla. Kontroluje, jak je to s vráskami. Objevila se nějaká nová? A co černé tečky? Je nutno zajít zase ke kosmetičce? Nebo vyčistit pleť doma se spoustou domácích produktů? Ať už je to jakkoliv, ženy se o svou pleť pečlivě starají. V jejich koupelně najdete velkou spoustu různých peelingů, krémů, čisticích masek a podobně.

Potraviny, které mohou pomoci

Zdravou pleť chtějí všichni, muži i ženy. Snaží se proto o pokožku pečovat, mohou to být různé tělové mléka, oleje a podobně. Co se pleti týče, tak pokožka je zde jemnější a je nutno k ní také tak přistupovat. Vyzkoušet můžete řadu věcí, například můžete sáhnout po některých potravinách, které mají dobré účinky na vaší pleť. Mohou pomoci udržet pokožku jemnou, krásně pružnou a zabránit také suché kůži, která je velmi nepříjemná, svědí a může mít na svědomí několik problémů. Co můžete konzumovat?

žena

Červené zelí

Jde o skvělou zeleninu, která je nabitá anthocyaninovými pigmenty a ty propůjčují zelí tmavě červenou barvu. Má skvělé protizánětlivé vlastnosti, může pomoci suché a svědivé pokožce. Ovšem červené zelí má vliv nejen na pleť, ale také například na hubnutí. Červené zelí má vysoký podíl vitamínu C, který pomáhá také na imunitní systém. Obsahuje také vitamíny A, E, B1, B6 a vitamín K. Dále obsahuje vápník, sodík, zinek, železo, draslík nebo hořčík. Je také skvělým antioxidantem a díky nízkému obsahu kalorií je dobrým pomocníkem při hubnutí. Napomáhá k čištění střevům.

Dýňová semínka

Dýňové nebo také tykvové semínka jsou bohaté na vitamín E a zinek, oba se podílí na obnově kožních buněk. Kromě toho obsahují dýňová semínka vitamíny A, D a vitamíny B skupiny. Také obsahuje kyseliny listové, železo, draslík, vápník, selen, fosfor, měď či mangan. Obsahují také rostlinné omega 3 a kromě péče o pleť umí snížit vysokou hladinu cholesterolu, pomáhají mírnit vypadávání vlasů, pomáhají růstu vlasů a nehtů či umí dobře působit proti depresím. Umí toho však daleko víc!

Dýně muškátová

Jde o oblíbenou potravinu, zejména na podzim. Obsahuje spoustu beta-karotenu a vitamínu C, které pomáhají v produkci kolagenu – bílkoviny, která pomáhá udržovat pokožku krásně hladkou a pružnou. Kromě jiného obsahuje také vitamín A, vitamíny B1, B2 a B3, vitamín E, kyselinu listovou. Z minerálních látek obsahuje například draslík, železo, fosfor, hořčík, vápník, zinek, měď, selen. Umí velmi dobře upravovat činnost střev, pomáhá odstraňovat toxiny z těla, napomáhá při růstu vlasů a nehtů, účinně pomáhá při hojení ran nebo zlomenin. Také semínka napomáhají léčbě ekzémů, dalších kožních problémů, různých infekčních nemocí a podobně.

Červená řepa

Červená řepa je zelenina, která je bohatá na chemické látky zvané dusičnany, které tělo mění na plyn a ten následně pomáhá zlepšovat cirkulaci v cévách. Červená řepa patří vůbec mezi nejzdravější druh zeleniny. Obsahuje vitamín B a vitamín C, dále také karoten, sodík, křemík, vápník, hořčík, draslík, železo, zinek, selen a další. Obsahuje také cenné stopové prvky. Červená řepa umí pomoci detoxikaci těla, podporuje vylučování škodlivých látek, pomáhá lepší činnosti mozku, snižuje hladinu cholesterolu, zlepšuje trávení a vylučování, posiluje kosti, bojuje proti lupům a mnoho dalšího!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button