Přírodní léčbaZdravé tipy

Tato silná bylina by neměla chybět v žádné domácnosti! Je nenáročná na pěstování a odmění se vám spoustou výhod pro zdraví

Aloe Vera je výživný druh rostlin, který je po staletí uctíván za své léčebné vlastnosti. Je to šťavnatá rostlina, která může mít délku 100 cm. Její husté listy jsou ohraněny bílými zuby a když rozseknete list, zjistíte, že je plný čiré, gelovité látky, nazývané aloegel. Stejně jako účinný bylinný lék, Aloe Vera se běžně používá kosmetickým účelům.

Výhody Aloe Vera

Aloe Vera nás léčí zevnitř i zvenku. Zde je návod:

Zvyšuje imunitní systém – je plná imunitních polysacharidů, bojuje proti zánětu a pomáhá chránit imunitní systém.

Trávení – Uklidňující vlastnosti aloe vera pomáhají zmírnit a léčit příznaky IBS.

Růst vlasů – Aplikuje se přímo na pokožku hlavy, vitamíny a enzymy Aloe Vera stimulují růst vlasů.

Hydratovaná, čistá kůže – aplikovaná lokálně na pokožku, její uklidňující vlastnosti zmírňují a léčí popáleniny, akné a suchou, popraskanou pokožku. Je známo, že zlepšuje kolagen v kůži a kyselina hyaluronová má obnovující vlastnosti.

Zvyšuje množství vitamínů a minerálních látek – Aloe Vera je plná základních vitamínů a minerálů, které potřebuje naše tělo k tomu zůstat zdravé a vyživované.

Pomáhá při detoxikaci – Aloe Vera je želatinová rostlinná strava. Při požití se jeho gel pohybuje střevním traktem a absorbuje toxiny, které se vylučují přes tlusté střevo.

Alkalizuje tělo – onemocnění nemůže přežít v alkalickém prostředí. Pro optimální zdraví musí tělo udržovat alkalickou rovnováhu, konzumujte 80% alkalických potravin a 20% kyselých. Aloe Vera je zásaditá potravina.

Kardiovaskulární zdraví – Podle provedeného výzkumu je gel Aloe Vera vstřikovaný do krve významně násoben difúzními schopnostmi a přenosem kyslíku červených krvinek. Šťávy regulují krevní tlak, zlepšují oběh a činí krev méně lepivou.

Antibiotikum, dezinfekční prostředek, antiseptický, antimikrobiální, antibakteriální, antibakteriální, antifungální a antivirová účinná látka Aloe Vera jsou lupeol, fenol, síra, kyselina salicylová, dusičnan močoviny a kyselina skořicová, které všichni spolupracují na zajištění antimikrobiální aktivity, která eliminuje vnitřní a vnější infekce a bojuje proti bakteriím.

Sníží hladinu cukru v krvi a cholesterolu – Aloe Vera má pozitivní účinek na krevní cukr a snižuje hladinu cholesterolu, což také znamená, že je účinná při léčbě cukrovky.

Další výhody aloe vera:

Efektivní projímadlo

Léčí pokožku

Pomůže léčit symptomy herpesu

Upokojí a léčí spáleniny

Regeneruje nohy sportovce

Oční make-up odstraňovač

Uklidní psoriázu

Zmírní bradavice

Účinná jako obecný hydratační přípravek

Eliminuje ekzém

Odstraňuje známky stárnutí a vrásek

Jak sklízet a používat Aloe Vera

Chcete-li zachovat sílu Aloe Vera, můžete se rozhodnout, že pouze odříznete kus listu, jak potřebujete, nebo si můžete připravit velkou dávku pro použití, jak chcete. Pokud se rozhodnete udělat velkou dávku, uděláte to tak, že odříznete list, opláchnete ho pod vodou, proříznete středem a dostanete se do středu, kde je gel.

Lžičkou vyndejte celý gel, a nakonec jej vložte do vzduchotěsného krytu. Uchovávejte je v chladničce, dokud není potřeba. Přidejte 1-2 čajové lžičky gelu do jemných jídel a do jídel, které dodávají vaší stravě extra zdraví. Pro péči o pokožku a vlasy otřete gel místně tam, kde je to potřeba, a nechte jej uschnout.

Nejlepší je uříznout čerstvý list pokaždé, když to potřebujete – je to tak silnější! Pro ty, kteří nemají doma Aloe Vera, můžete koupit šťávu nebo kapsle online nebo v obchodech se zdravou výživou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button