Přírodní léčbaZdravé tipy

10 nejlepších přírodních receptů jak léčit chrápání

Chrápání může být nepříjemným důsledkem řady různých otázek. Alergie, nemoci a snížená kvalita vzduchu jsou jen některé z faktorů, které mohou způsobit zvýšení chrápání. Chrápání může narušit příjemnou noc plnou snů nejen pro nás, ale pro vašeho partnera. Existuje však mnoho přírodních léků, které jsou široce dostupné a pomohou zmírnit potíže s probdělými noci způsobenými chrápáním.

1. Kurkuma

Kurkuma nabízí sortiment výhod tím, že má protizánětlivé, antiseptické a antibiotické vlastnosti. Pokud je těžké chrápání problémem, kurkuma nabízí snadné řešení, které dělá zázraky. Přidání dvou čajových lžiček na jednu sklenici teplého mléka před spaním poskytne uklidňující výsledky, které vám pomohou v klidném spánku.

2. Máta peprná

Máta je přirozená protizánětlivá a antispasmatická bylina, což pomáhá předcházet otoku a pomáhá udržet vaše dýchací cesty otevřené. Je obzvláště užitečné pro pomoc v zimních měsících, kdy je vzduch suchý nebo trpíte chladem. Přidáním Bio mátového oleje do difuzéru (nebo aromalampy) pro snadné dýchání bude vaše hlava a hrdlo mnohem jasnější. Můžete přidat 2-3 kapky do vody, před spaním, což by vedlo k mnohem klidnějšímu spánku pro vás a vašeho partnera.

3. Lepší polštář

Někdy může být chrápání způsobeno nesprávným umístěním hlavy v důsledku plochého nebo příliš chlupatého polštáře. Je důležité najít polštář, který udržuje vaši hlavu v pohodlném úhlu, který nakonec pomáhá zajistit čistý a volný průchod vzduchu. Často to znamená utratit trochu víc než to, co by stál základní polštář, ale pokojné noci bez chrápání stojí za to.

4. Kardamon

Míchání poloviny lžíce kardamonu s vodou a požití před spaním může pomoci snížit zánět, který obvykle způsobuje chrápání. Může se pochlubit antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi, což je prospěšná volba, která nejenže vám poskytuje klidnou noc odpočinku, ale také několik základních živin pro lepší zdraví.

5. Olivový olej

Olivový olej je skvělý přírodní prostředek pro výrazné snížení nebo prevenci chrápání, který může pomoci mnoha způsoby. Užívání několika doušků olivového oleje před spaním může značně snížit šance na chrápání tím, že pomáhá namazat zadní část krku a nosu. Tím, že zajistí, že tyto oblasti zůstanou zvlhčené po celou noc, výrazně snižuje pravděpodobnost, že se jejich vibrace stanou hlučnou raketou. Má také protizánětlivé vlastnosti, což znamená, že léčí dýchací cesty z otoků. Užívání olivového oleje samo o sobě nemusí vypadat neuvěřitelně chutné, takže můžete také těžit z výhod tím, že přidáte lžíci nebo dvě na teplý nápoj, jako je káva bez kofeinu nebo čaj před spaním.

6. Parní zábal

Užívání horké sprchy nebo použití parní misky může nejen pomoci při relaxaci, ale může také pomoci otevřít vaše dýchací cesty. Poskytnutí tělu vlhkost a bohatý prodyšný vzduch před spaním může také pomoci snížit otok v dýchacích cestách. Napařování se často doporučuje nejen pro chrápání, ale i pro pomoc při potížích při virech horních cest dýchacích. Jednoduše nalijte horkou vodu do misky, dejte byliny nebo bio esenciální olej, přikryjte si hlavu ručníkem a inhalujte.

7. Kopřiva

Vaření šálku čaje  z kopřivy může pomoci, když alergie způsobují vaše chrápání. Kopřiva zabraňuje uvolňování histaminů, které způsobují otok, když jsou vyvolány alergiemi. Rovněž otevírá dutiny a pomáhá vám dýchat snadněji. Stačí přidat jednu čajovou lžičku vysušeného listu z kopřivy na jeden šálek vařící vody a máte elixír na noc proti chrápání.

8. Česnek

Pokud je chrápání způsobeno nazální blokádou, ať už kvůli nachlazení nebo jiným souvisejícím onemocněním, přidání česneku do jídla může pomoci zajistit trochu úlevy od chrápání v noci. Česnek a jiné kořeněné potraviny vyschnou nosní průchod, když se jedí, pomáhájí eliminovat hlen. Spolu s tím, jak pomáhá snížit chrápání, má česnek řadu dalších přínosů pro zdraví.

9. Heřmánek

Heřmánek obsahuje protizánětlivé látky nazývané bisabolol, který je skvělým řešením pro zabránění chrápání. Vaření hrnku čajového heřmánku před spaním může pomoci uvolnit a uklidnit nejen váš krk, což vede ke snížení chrápání, ale i vaší mysli.

10. Med

Med pomáhá zmírnit chrápání dvěma různými způsoby. Za prvé, pomáhá snížit zanícené a opuchnuté oblasti v důsledku svých protizánětlivých vlastností. Ať už kvůli kvalitě ovzduší, nemoci nebo alergiím, pomůže med zmírnit podráždění a zánět hrdla. Je to také přírodní mazivo, které pokryje krk a zabraňuje vibracím, které vedou k silnému chrápání. Smícháním jedné polévkové lžíce medu do teplého šálku čaje nebo jen sklenice teplé vody během rutiny před spaním může přispět k lepší kvalitě spánku.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button